‘’Salı Pazarı taşınmalı’’

8 Aralık 2014 18:39

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, şehir merkezinde kalan Salı Pazarı’nın yerinin değiştirilmesi için çalışma başlattıklarını bildirdi. Pazarın ITKM etrafında bulunan geniş alanlarda kurulması taraftarı olduklarını belirten Göçer, esnafın da aynı düşüncede olduğunu söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, Salı günleri 113 cadde ve çevresinde kurulan ve şehir merkezinde kalan pazarın yerinin değiştirilmesi yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı. Pazarın kurulduğu gün hem trafik hem de güvenlik açısından sorunlar ortaya çıktığını ifade eden Göçer, pazarın yerinin ITKM çevresindeki geniş alanlara taşınması ve bunun için de Belediye Meclisi’ne teklif sunmaya hazırlandıklarını bildirdi.

‘’KALDIRMAK DEĞİL YERİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ’’

Salı Pazarı kurulduğu gün bir yangın olduğu zaman itfaiye aracının bu bölgeye girmesinin 2 saat, yine sağlık sorununda ambulansın girmesinin oldukça geç olduğunu belirten Göçer, şunları söyledi; ‘’Belediye Başkanımızın da kent pazarının ve fuar alanlarının oluşturulması yönünde bir çalışması var. Salı Pazarı şehir merkezinde kalan nadir pazarlardan birisi. Salı günleri Pazar kurulduğunda Cumhuriyet Caddesi’ndeki aksı biz kapatıyoruz. Bu durumda trafik yükü Mimar Sinan ve İstanbul Caddesi ile yukarıda Hal Caddesi’ne verilmekte. Buralarda trafik keşmekeş hale gelmekte. Oda olarak beklentimiz pazarın farklı bir yere alınması ve trafiğin rahatlatılmasıdır. Pazarın kurulduğu alan1,5 kmalana hitap etmekte. 2 ana cadde 8 ara sokak kapatıyoruz. Buranın yanında ITKM alanı var. ITKM’nin etrafında çok geniş şuanda otopark olarak kullanılan bir alan var. Salı pazarını o alanlara tahsis etsek oranın ölçümlerini yaptığımızda1300 metrebir alan elde ediyoruz. Pazarı burada kursak sıkıntılar ortadan kalkacak. Orada esnaflarla konuşuyoruz Belediye Meclisi’ne böyle bir teklif götürme çabamız var. Umarım bizi haklı görürler ve teklifimizi değerlendirirler. Tamamen kaldırmak radikal bir düşüncedir. Yerini kaldırmak daha kısa bir düşüncedir.’’

‘’BİSİKLET YOLU BAŞKENT LOKANTASININ ÖNÜNDE

BİNİP OTEL ISPARTA’NIN ÖNÜNDE İNMEK OLMAMALI’’

Öte yandan bisiklet yoluna ilişkin de önemli bir tespitte bulunan Göçer, ‘’Şuanda eskisinden daha kötü durumda olduğumuzu söyleyebiliriz. Bisiklet yolu Isparta için medeniyet göstergesidir, olması gerekiyor. Bunlara ilerde teşviklerde gelecek. Ama bisiklet yolu diyerek Başkent Lokantası’nın önünden bisiklete binip Isparta Oteli’nin önünde inmek olmamalı. Keşke en son Mimar Sinan’da yapsaydık’’ diye konuştu.

 

Bu haber 945 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...