‘’Yurt yapın’’

8 Aralık 2014 18:41

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, acil biçimde öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt sorunun çözülmesi gerektiğini belirterek, ‘’Isparta’da yatırım, ticaret, hayır yapmak isteyenlere ilk önerim yurt yapmaları’’ dedi.

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, öğrencilerin barınma sorunu ortadan kaldırmak için yatırımcılara seslendi. Isparta’da süratle yurt meselesinin aşılmasının gerektiğine dikkat çeken Bilgiç, ‘’Rektör hocanın ‘8 bin öğrenci yurt sırasında bekliyor’ açıklaması doğrudur. Bana göre bu sayı daha da fazladır. Süratle yurt meselesinin aşılması lazım. Bu amaçla 2012’de KYK programına 1000 kişilik yurt koydurmuştuk. Bunun yanında Rektör hocaya ‘üniversitede geniş alanlarınız var. Özel sektöre yap-işlet-devret ya da yap-kirala-devret sistematiğinde buraları açın’ demiştim.  Bakanlığa da şunu söylemiştim; ‘KYK’yı tamamen devreden çıkartın. Özel sektörü teşvik edin, tüm denetimini gerekiyorsa işletmesini siz alın.’ Sadece Isparta merkez değil ilçelerde de sıkıntı olan yerler var. Bunların halledilmesi gerekiyor. Isparta’da yatırım ve ticaret, hayır yapmak isteyenlere ilk önerdiğim şey yurt olmuştur’’ dedi.

‘’KARA HAVACILIK OKULU PROJESİNİ BİZE ITSO GETİRMEDİ’’

Öte yandan Kara Havacılık Okulu’na ilişkin de çarpıcı bir açıklamada bulunan Bilgiç, ‘’Kara Havacılık Okulu, tüm illerin peşinden koştuğu bir yerdi. Biz buraya aldık getirdik. Bazı arkadaşlar açıklamalar yapıyorlar ama açıklamalara bakıyorsunuz siyaset bunun hiçbir tarafından yok. Ben Eyüp Avcılara teşekkür ediyorum. Kendisi eski ITSO başkanı olarak ben milletvekili olduktan sonra bu projeyi getirmiştir, bizim böyle projemiz var demiştir, biz ondan sonra bu projeyi getirmişizdir. Ticaret Odası bize bu projeyi getirmemiştir. Bugün Kara Havacılık Okulu’nun buraya gelmesi siyasi bir tercihtir. Herkes bunu böyle bilecektir’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 971 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...