AK Parti kongre şoku yaşadı!

9 Aralık 2014 17:49

Tüm kongrelere tek liste olarak girme kararı alan AK Parti, Yalvaç'ta şok yaşadı. Yalvaç İlçe kongresi için birden fazla aday çıkınca uzlaşma arandı, uzlaşma çıkmayınca kongre ileri bir tarihe ertelendi.

Isparta'da 5. olağan kongrelerini ilçelerde sürdüren AK Parti, hafta sonu Yalvaç İlçe kongresini gerçekleştirecekti. Tüm kongreler için tek liste kararı alan AK Parti, Yalvaç'ta şok yaşadı. Yalvaç İlçe Başkanlığı için Şenel Özkanlı ile Hidayet Şenol, aday olduklarını açıkladı. Ancak genel merkez kararı doğrultusunda her kongreye tek liste girilmesi kararı var. Bu yüzden Yalvaç'ta uzlaşma arandı. Koordinatör Milletvekili Mehmet Altay partililerle saatlerce süren görüşmenin sonunda bir uzlaşma yolu bulamadı.

ERTELENDİ

Bu yaşananların ardından hafta sonu yapılması planlanan ilçe kongresinin uzlaşma olana kadar ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

ÜÇÜNCÜ BİR ADAY BULUNACAK VE ONUN LİSTESİYLE KONGREYE GİDİLECEK

Öte yandan İl Başkanı Osman Zabun'un muhtarlar ve başkanlarla yaptığı toplantı sonucunda tek liste üzerinde birleşme konusunda ikna olunmayınca adayların dışında başka bir isim belirleyip her 2 adayın listesinden 5’er kişi almak suretiyle tek liste ile kongreye gidilmesi yönünde karar verdiği öğrenildi.

 

 

 

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...