DAVRAZ DÖNÜŞÜME SICAK BAKMIYOR!

9 Aralık 2014 17:55

Isparta'nın en çok kentsel dönüşüme ihtiyacı olan Davraz Mahallesi'nde 'riskli alan' anketi başladı. İlk veriler Belediyenin başlatacağı kentsel dönüşüm hamlesi için yetersiz. Özellikle mahallede yaşayan yaşlı nüfus dönüşüme sıcak bakmıyor.

Isparta Belediyesi, kentsel dönüşüm yasası kapsamında önemli çalışmalara imza atıyor. Meclisten geçirdiği ve hazırlığını yaptığı 18 uygulamaları ile kentsel dönüşüm uygulamalarının altyapısını hazırlayan Belediye, yasa kapsamında Bakanlar Kurulu'nun yetkisine bırakılan riskli alan konusunda da çalışmalar yürütüyor. Belediyelerin teklifi ile Bakanlar Kurulu kararıyla ilan edilen riskli alan için Isparta'nın ilk çalışması Davraz Mahallesi'nde başlatıldı. Belediye Kentsel Dönüşüm Birimi tarafından hazırlanan anketler mahalle sakinleri tarafından cevaplandırılıyor. Adres, yapı, hane bilgileri, çocuk sayısı gibi verilerin toplandığı ankette can alıcı soru 'kentsel dönüşüm projesi kapsamında belediyece konutun yenilenmesini ister misiniz?' 11 soruluk ankette en çok merak edilen cevap maliklerin kentsel dönüşüme 'evet' ya da 'hayır' demeleri. Belediye görevlileri tarafından yapılan anketin ilk verileri, bir kentsel dönüşüm hamlesi için yeterli gelmiyor.

‘’İLK GÜN GERÇEKLEŞTİRİLEN ANKETTE YÜZDE 63 EVET ÇIKTI’’

İlk gün gerçekleştirilen 160 kişilik ankette kentsel dönüşüme evet diyenlerin oranı yüzde 63 çıktı. Bu oran da büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi için yeterli değil. Davraz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sürecine olumsuz bakan kesimin yaşlı nüfus olduğu öğrenildi. Ayaküstü ev düzeni, bahçeli yaşama alışık olan Davraz Mahallesi'ndeki yaşlı nüfusun alışkanlıklarından vazgeçmek istemediği, yüksek katlı yaşama sıcak bakmadığı belirtiliyor. Isparta Belediyesi'nin Davraz Mahallesi için düşündüğü Kentsel Dönüşüm Projesi, 1050 mülk sahibini ilgilendiriyor. Eğer mahallelinin yüzde 80 ya da 90'ı kentsel dönüşüme 'evet' demesi durumunda etap etap Davraz'ın yenilenmesine başlanacak. Her malik sahibine içinde yaşam alanlarının olduğu modern ve sağlam bir daire verilecek. Belediye, Davraz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili bilgilendirme yaparken sağlam ve konforlu konut taahhüdünde bulunuyor. Kentsel Dönüşüm kapsamında cadde ve sokak altyapısı, araç ve yürüyüş yolları, okul, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, sosyal tesisler, gölet ve yeşil alanlar, basketbol, voleybol, spor sahaları, jimnastik spor aletleri, çocuk oyun alanları, otopark, ulaşım kolaylığı ve alışveriş merkezi gibi projelerin uygulanacağı belirtiliyor. Bu tüm çalışmalar için ise mahalle halkından hiçbir ücret alınmayacağı vurgulanıyor.

Bu haber 1204 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...