Teknoloji Kulübü “Bilim Köprüsü” Kuruyor

10 Aralık 2014 15:43

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli “Bugünün Genci Yarının Girişimcisiyim” adlı proje kapsamında,  endüstriyel robotlar ve robot uygulamalarıyla ilgili eğitimler veriyor.

“Bilim Köprüsü Kuruyoruz” sloganıyla projeye katılan Teknoloji Kulübü, Bingöl Üniversitesinde, Atatürk Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin de yer aldığı 120 kişilik gruba, temel elektrik-elektronik bilgisi, programlama bilgisi ve mekanik bilgi eğitimi verilerek öğrencilerin robotik konusunda bilgiler verildi. Etkinlik kapsamında Kulüp Başkanı Ferdi Alakuş tarafından öğrencilere “Günümüzde Robotik, Bilim ve Teknolojinin Neresinde” başlıklı bir seminer verildi ve öğrencilerin kendi robotlarını yarıştırabilecekleri bir platform etrafında robot yarışması yapıldı. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği bölümlerindeki öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, öğrencilerin yazılım, mekanik ve elektronik alanında beceri kazanmaları sağlandı.

Projeyle ilgili konuşan Teknoloji Kulübü Başkanı Ferdi Alakuş; “Üniversitemizin vizyonu doğrultusunda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok önemi dereceler elde etmiş olup kendimizi bu alanda kanıtlamış bulunmaktayız. Robotik alanına ne kadar ilgi duyulursa bu alanda öğrencilerimiz kendilerini ne kadar yetiştirirse, ülkemizin kalkınmasına o kadar katkı sağlamış oluruz. Bu projemizde ve bundan önceki projelerimizde bizlere desteklerinden dolayı üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na, Teknoloji Fakültesi dekanı Prof. Dr. Osman İpek’e, akademik danışmanımız Doç. Dr. Abdülkadir Çakır ‘a ve üniversitemiz akademisyenlerine teşekkür ederiz.” dedi. 

Etkinlikten önce SDÜ ekibi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’ı ve Mühendislik Fakültesini ziyaret etti ve yürütülen robotik çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

 

Bu haber 904 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...