“Gelecek nesillere hitap edecek hizmetler veriyoruz”

10 Aralık 2014 15:49

Isparta Belediyesi tarafından belediye önünde yaptırılan yer altına 3 katlı 5 bin250 metrekarealana sahip olacak yer altı otopark çalışmaları devam ederken, bir yandan da otopark alanından geçen belediyeye ait altyapı hatlarının aktarılması çalışması da tamamlandı. 

Şehrin içme ve kanalizasyon hattının bir bölümü otopark alanından geçerken, bu hattın yer değiştirilmesi çalışmaları kapsamında Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü, Mimar Sinan Caddesi, belediye parkı önü ve 6 Mart Caddesi Emniyet Müdürlüğü binası arasındaki çalışmalarını tamamlarken, yol trafiğe açıldı.

Belediye tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, zor bir işi daha tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Günaydın, “Otopark alanının bulunduğu noktada ana bağlantılarımız vardı. Bu bağlantıları otopark alanı dışına çıkarmamız gerekiyordu. Bunlar teknik bir şekilde yapıldı. Bunları yapamasaydık otopark alanımızı yapamazdık” dedi.

Otopark alanından geçen ve yeni yerine aktarması yapılan hatların, eskisi gibi aynı basınca sahip olması için çalışıldığını ve bunun sağlandığını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hali hazırdaki belediye otoparkı ile yeni yapımına başlanan otopark ile ilgili olarak da bilgiler verdi. Günaydın, “Belediyemizin altında 60 araçlık otoparkımız vardı, bunu 189 araca çıkarıyoruz. Yapımına başlanan belediye önü yer altı otoparkımıza da 160 araçta buraya alacak. Şayet bu altyapıları aktarmasaydık, Mimar Sinan Caddesi, 6 Mart Caddesi’ndeki sorunu çözemezdik. Bu açıdan hiçbir engeli tanımıyoruz” şeklinde konuştu.

İçme suyu ana hat bağlantı aktarımı dolayısıyla pazartesi günü bazı mahallelere su veremediklerini dile getiren Günaydın, “Zorunlu çalışmalar dolayısıyla su vermediğimiz mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın bunu anlayışla karşılamalarını istiyorum. Bu bir hata değil, Isparta’nın en büyük sorunlarından birisi olan otopark sorununun aşılması amacıyla yapılan bir çalışmadır. Isparta’yı rahat ve refah bir trafik akışına kavuşturmak amacıyla yapmış olduğumuz bir çalışmadır. Nasıl bir mücadele verildiğini bizi tenkit edenlerin de bilmesini istiyorum” görüşlerinde bulundu.

Çalışmalarla ilgili olarak adeta bir savaş verdiklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu çalışmalarla şehrin en stratejik noktalarından birisi olan Mimar Sinan ve 6 Mart Caddelerinin otopark sorununun bitmiş olacağını aktardı. Yapılacak olan otoparkın Türkiye’nin en lüks otoparklarından birisi olacağını ifade eden Günaydın, otoparkta son model teknolojinin kullanılacağını belirtti. Günaydın, “Otoparkımıza giren tüm araçlar sigorta kapsamına girmiş olacak. Bu cesaretli bir çalışmadır. Isparta en güzel hizmetlere sahip olacak, tabi ki, bunlara sahip olurken de her nimetin belli bir külfeti olacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Isparta’nın gelecek nesillerine hitap edecek hizmetler veriyoruz.  Bu otoparkımız normalde 18 ayda bitmesi gerekiyor, biz hedefimizi 6 ay olarak belirledik. Ben şimdiden bu külfetin karşılığındaki elde edeceğimiz nimetin Isparta halkına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

Bu haber 862 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...