TARSİM Isparta’da 43 milyon tl hasar ödedi!

11 Aralık 2014 17:58

Tarım Sigortaları Havuzu’nun (TARSİM’in), yurt genelinde yılsonuna kadar gerçekleştireceği Bilgilendirme ve Temsili Hasar Ödeme/Çek Verme Toplantıları’nın 21. durağı Isparta oldu.

Isparta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı çerçevesinde, 2014 yılında Isparta’daki doğal riskler sebebiyle, sigortalı bitkisel ürünlerinin ve hayvanlarının hasar görmesi sonucu ödemelerini almış üreticilerden dokuz tanesine sembolik çekler sunuldu, Sistem hakkında bilgi verildi, konuya ilişkin sorular yanıtlandı ve doğal afetler sebebiyle her geçen gün biraz daha riskli hale gelen tarım sektöründe sigorta yaptırmanın önemine değinildi.

Toplantıya, Isparta ili Vali Yardımcısı Taceddin ÖZEREN, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Sayın Bekir ENGÜRÜLÜ, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Sayın Yusuf Cemil SATOĞLU, Antalya Bölge Müdürü Sayın Müjdat ÇUBUKÇU, Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa DEĞER, İl-İlçe Müdürlükleri Yetkilileri, Ziraat Odası Başkanları, Tarımsal Kooperatif ve Birlik Başkanları, acenteler ve üreticiler katıldı.

Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü  Yusuf Cemil SATOĞLU yaptığı açıklamada; Bu yıl  Dolu, Don, Fırtına, Hortum, Yangın, Sel ve Su Baskını olmak üzere 272 Bin hasar ihbarının olduğunu,  şu ana kadar 490 Milyon TL hasar ödemesi yapıldığını,  yıl sonuna kadar yapılan hasar ödemesinin 530 Milyon TL ‘ye  ulaşacağı ifade etti. Ayrıca yapılan hasar ödemelerinde  geçen yıla göre %31 oranında artış olduğunu bildirdi.

TARSİM’in kuruluş amacı, gelişimi ve ulaştığı nokta ile ilgili bilgiler içeren sinevizyon ile başlayan toplantıda açıklamalarda bulunan T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Sayın Bekir ENGÜRÜLÜ, Dünyada uygulanan tarım sigortası programları, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi’nin işleyişi ve Sistem çerçevesinde 8 yıllık süreçte elde edilen veriler ile kapsamdaki ürünler ve riskler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıda, hiçbir kar amacı olmayan Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi çerçevesinde, ülke genelinde, Sistem’in başlangıcından itibaren poliçe sayısının 4.4 milyon adedi geçtiği, yaklaşık 72 milyon dekar alanın ve 3.3 milyon adedin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanın sigortalandığı ve yıl sonuna kadar üreticilere yapılacak hasar ödemelerinin 1.6 milyar TL’yi geçeceği bildirildi.

TARSİM Antalya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olan Isparta ilinde, Sistem’in başlangıcından itibaren 43 milyon TL’nin üzerinde hasar ödemesi yapıldığı ve üreticilerin mağduriyetlerinin giderildiği bildirildi. 2014 yılında, Isparta ilinde Bitkisel Ürün Sigortalarında hasar gören ürünlerde elma ve kiraz, hasar nedenlerinde, “Dolu”, “Fırtına” ve “Don”, Hayvan Hayat Sigortalarında ise “Ölüm” ve “Mecburi Kesim” öne çıkıyor.

 

Bu haber 943 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...