“Raporları elektronik ortamda kuruma ulaştırın”

19 Ekim 2012 18:57

SGK İl Müdürü Mehmet Bayram, işverenlerden işçilerle ilgili rapor belgelerinin elektronik ortamda kuruma bildirilmesini isteyerek; “Aksi halde işçinin alması gereken istirahat parası gecikiyor” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından SGK hizmetlerinin işveren ve çalışanlarla doğru ve etkin bir biçimde sunulmasına ilişkin kurumsal uygulamalarda karşılaşılan sorunlarla ve bunların çözümüne yönelik panel düzenlendi. 2 aşamada düzenlenen panelin ilkine Sosyal Güvenlik Uzmanı İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Başmüfettiş Mustafa Celit ile Sosyal Güvenlik Uzmanı Beşiktaş Sosyal Güvenlik İl Müdürü Başmüfettiş Murat Göktaş resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılırken, öğleden sonra tekrarlanan aynı panele ise sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Isparta SGK İl Müdürü Mehmet Bayram yaptı. Kurum olarak vatandaşla iki tane iletişim kanalının olduğunu belirten Bayram, birisinin kitle iletişim araçlarının, ikincisinin ise sivil toplum örgütlerinin olduğunu söyledi.  Bu kanallarla işbirliğinin sağlam ve sıkı olmasını arzu ettiklerini bildiren Bayram, “Her konuda kendilerinin yanında olduğumuzu ve paylaşımlara açık olduğumuzu özellikle burada ifade etmek istiyorum . Bizim burada bir takım işlemler sosyal güvenlik kurumunda tam kapasite devreye  gelemedi. Belki elimizdeki imkanlar dahilinde en azından kısa vadeli işlemleri merkezlere bir miktar daha transfer etmek suretiyle buradaki insanların, arkadaşlarımızın, illerinde yerlerinde hizmet almaları için birer ikişer devreye koyuyoruz. Bunlardan bir tanesi tescil işlemleri. Yalvaç ilçemizde yapılıyordu ancak Şakikaraağac ve Eğirdir ilçelerimiz de biz bunu yapmaya başladık. Ayrıca bu borcu yoktur yazıları. Malum elektronik ortamdan alma imkanları var. İş verenlerimizin fakat ne hikmetse buna tenezzül etme noktasında çok fazla bir talebin olmadığını görüyorum. Eğer bu anlamda başta mali müşavir arkadaşlarımız olmak üzere eğer bu yola yönelinirse bu borcu yoktur yazılarına vs. ben daha kolay ulaşılacağına inanıyorum.  Ama en azından biliyorsunuz kamudan giden faks belgeleri, resmi evrak niteliğindedir. Bizim bu anlamda merkez müdürlüklerimize oradaki işverenimiz veyahut muhasebecimiz mali müşavir müracaat ettiği zaman en geç 1 saat içersinde sonuçlandırarak bu kişiye sms’le de bilgi vermek suretiyle bu işlemi hızlandırdık. Şu anda da bu uygulamayı yapıyoruz. Bir başka konu istirahatlarla ilgili sigortalı çalışmadığına dair bir kuruma yazı verilmesi gerekiyor. Bunu elektronik ortamda gerçekleştirmek mümkünken birçok işverenimiz maalesef bunu ihmal ediyorlar ve dolayısıyla işçinin bu yazı gelmediği için kişinin ödemeleri zamanında yapılamıyor. Bu konuda arkadaşlarımızın daha fazla önem göstermesin de fayda var diye düşünüyorum” dedi.

 

 

Bu haber 1179 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...