‘’Özel İdare’nin 16 katlı otel talebi oldu’’

11 Aralık 2014 18:02

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, mülk sahibi Özel İdare’nin eski alanıyla ilgili 16 katlı otel ve ticari alan talebinin olduğunu ancak burada ticari bir alanın doğru bulmadıklarını açıkladı. Göçer, ‘’Kavaklı Camiinin siluetini bozmayan bir proje uygulanmalı’’ dedi.

Eski İl Özel İdare alanıyla ilgili Özel İdare ve Belediyenin talepleri gün yüzüne çıkmaya başladı. Mülk sahibi Özel İdare, belediyeden buranın ticari alan olarak kullanılması yönünde talebi olmuş fakat Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, buranın yeşil alan olarak kalması taraftarı olduğunu bildirerek alan dönüşümüne izin vermemişti.

ÖZEL İDARE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASINDAN TALEPTE BULUNDU

Bu süreçte Özel İdare ile Belediye arasında soğuk rüzgarlar esti. Son olarak Özel İdare belediyeyi mahkemeye vermek zorunda kaldığını açıklamıştı. Buranın ticari alan olarak ilan edilmesini isteyen Özel İdare, buraya yapmayı planladığı projeye dair herhangi bir açıklamada bulunmamıştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Göçer, Özel İdarenin buraya yapmayı planladığı projeyi açıkladı.

16 KATLI OTEL PROJESİ

Özel idarenin talebi sonrası açıklamada bulunan Göçer, bu alanın bir bütün olarak tasarlanması gerektiğini savundu. Bu alanın çevresinde bir otopark ve bir de cami bulunduğunu hatırlatan Göçer, ‘’Arkada bir otopark var oranın giriş çıkışının daha merkezi bir noktadan verilmesi otopark alanına tahsis edilmesinden geçtiğinin farkına varılması gerekiyor. Belediye burada doğru bir yaklaşım sergiliyor. Buranın mülkiyette çok kıymetli. Özel idare bütçesi halkın bütçesidir. İl özel idare ile belediyenin yetkililerinin bir araya gelerek bizce buradaki ticari kaybın belediyenin başka mülklerinden çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. O alanın bir meydan girişi, Silueti tamamlayan, Kavaklı Camiinin siluetini bozmayarak bir şekilde tasarlanması gerekiyor. İl özel idarenin 16 katlı otel ve ticari alan talebi oldu. Biz ticari bir alanı doğru bulmuyoruz. Ama İl Özel İdarenin ticari kaybı asla göz ardı edilmemeli. Onun bütçesi halkın bütçesidir. O alana denk bir belediye arazisi tahsis edilebilir. Ortak noktayı bulma çabasında olunmalı’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 1003 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...