Yüklenici firma istedi, Belediye olumlu karşıladı

11 Aralık 2014 18:04

İhalesi 2006’da yapılan ve normal şartlarda 2009’da bitmesi gereken ITKM, aradan 8 yıl geçmesine rağmen tamamlanamadı. Bu süreçte 3 kez proje tadilatına uğrayan ITKM’de yeni bir tadilat daha gündeme geldi. Başkan Günaydın ile yüklenici firma yetkilisinin son görüşmesinde 4. Zeyilnameye sıcak bakıldığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatının bir an önce tamamlanması için önceki gün yüklenici firma olan Kadıahmetoğulları yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası gelen bilgilerde firma yetkililerinin 4.zeyilnameyi istediği öğrenildi.

2009 YILI MART AYINDAN TAMAMLANACAKTI

2 kez Hasan Balaman döneminde, 1 kez de Yusuf Ziya Günaydın döneminde zeyilname (proje tadilatı) düzenleten Kadıahmetoğulları’nın, bu talebindeki gerekçesinin kiralayıcı firmanın şartları olduğu öğrenildi. Kiralayıcı firmanın isteği doğrultusunda küçük dükkânların birleştirilerek büyük m2'li işyerleri oluşturulması isteniyor. Diğer bir konu ise müteahhit firmanın ITKM proje alanında proje dışı imalatlar gerçekleştirdiği iddiası. Projede boş alan olarak görülen bazı yerlerde işyerleri oluşturulduğu, projeye aykırı imalatlar gerçekleştirilmesi nedeniyle proje tadilatı istendiği ileri sürüldü.

BELEDİYE MÜLK ALMA DERDİNDE

Öte yandan belediye yönetiminin ITKM'nin tamamlanması için 4.zeyilname talebine sıcak baktığı öğrenildi. Ancak Başkan Günaydın’ın da yüklenici firma gibi bu talep karşısında bazı isteklerinin bulunduğu iddia ediliyor. 3.proje tadilatı aşamasında Belediye mülküne 43 işyeri alan Belediye Başkanı Günaydın'ın 4.zeyilname için de Belediyeye bir şeyler kapma hedefinde olduğu bildirildi.

 

 

Bu haber 890 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...