‘’Kentsel dönüşümde binadan önce yol yapmamız lazım!’’

11 Aralık 2014 18:05

Daloğlu İnşaat firması sahibi Kadir Dal, herkesin gündeminde olan kentsel dönüşümle ilgili ezber bozan bir açıklamada bulundu. Dal, herkesin kentsel dönüşümü arzuladığını ancak Isparta yerelinde ondan daha önemli olan ‘Yol’ çalışmaları yapılması gerektiğini savundu.

Daloğlu İnşaat Firması sahibi Kadir Dal, kentsel dönüşümün şehirlerin hem güvenli hem de sağlıklı yapılaşması açısından önemli olduğunu fakat Isparta yerelinde kentsel dönüşümden önce yol yapılması gerektiğini savundu.

‘’1 OTURULAN YERDE DÖNÜŞÜMDEN SONRA 3 OTURULACAK’’

Kentsel dönüşümle birlikte 1 oturulan yerde artık 3 ailenin oturacağını ve bunun da 1 araçtan 3 araca çıkması anlamına geldiğini ifade eden Dal, ‘’Örneğin Gülistan’da bir aile oturuyorsa 3 aile oturacak. Herkesin de aracı var. Bu sayı 3’e katlandığında eve gitme gelmede trafikte sıkıntı olacak. Mimar Sinan’dan ambulans geçiyor. Sirenini yaka yaka, 5 ışıktan zorla geçerek gidiyor. Binadan önce yolu yapmamız lazım. Fatih Çarşısı’nın orada eski evlere baktığınızda5 metrebahçeleri vardı. Ancak o 5 metreler doldurulmuş. Ticari alan olunca5 metreyola sıfır yapılmış. Aynı örnek Cumhuriyet Caddesi’nde de olmuş. Üniversiteye kadar paralel yolları açmamız lazım’ dedi.

Öte yandan yeni yapılacak olan yollarla birlikte mesafe anlamında kısalmaların da olacağını dile getiren Dal, ‘’Adliyeden sonra bakir bir alan var. Deregümü ve Çünür ovası olarak. Adliyenin önünde35 metretoprak yol var. Orayı 70 metreye çıkartalım diye başkana söyledim. Otobüslerin gidiş yolu Batı kampüsüne kadar ulaşıyor. OSB’ye de7 kmmesafe oradan kısalıyor. İnsanlar her gün OSB’ye gidip, geliyor. Servisler var, 7’şerden14 kmgidip gelme de insanların kâr’ı olacak. OSB’ye kadar açabilirse, iyi olacak. O günlerde başkan sıcak baktı ama şimdi ne oldu bilmiyorum. OSB’de fabrikalar genişliyor, Kara Havacılık Okulu gelecek. Isparta için alternatif yol da olur’’ diye konuştu.

Bu haber 1030 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...