Öğrenciler Kıyasıya Yarıştı

12 Aralık 2014 19:04

Eğirdir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl 4’ncüsü düzenlenen  “Eğirdir 4. Şiir Akşamları” programı bu kez Eğirdir merkez ve köy okulları öğrencilerinin katıldığı şiir yarışması şeklinde gerçekleştirildi.

İlkokul, ortaokul ve liseler olmak üzere 3 kategoride düzenlenen Şiir Yarışması dün saat 13.00’te Kervansaray Düğün ve Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

Eğirdir 4. Şiir Akşamları etkinliğine; Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Karakaya, İlçe Tarım Müdürü Uğur Turgut, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Osman Aslantürk, İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kılınç, Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.           

ğirdir 4. Şiir Akşamları etkinliği Jüri üyeleri belirlenmesi ile başladı. Daha sonra ebediyete intikal eden  büyüklerimiz için saygı duruşunda bulunuldu akabinde İstiklal marşımız söylenildi.

Jüri başkanı Emekli Edebiyat Öğretmeni ve Eğirdir Belediyesi Basın Danışmanı İlhan Şimşek ve Edebiyat Öğretmenleri Pınar Akekmek, Ali İhsan Kabasakal, Doğan Çoban, Erhan Karaca ve Neslihan Çimenli’den oluştu.

Bu yıl Eğirdir merkez ve köy okullarında öğrenim gören temsilci 1 öğrenci istedikleri şiiri okuyarak jürinin beğenisine sundular.

İlköğretim okulu öğrencileri “Aile Sevgisi”, Ortaokullar “Doğa ve Çevre”, Liseler ise “Kahramanlık” şiirlerini seslendirdiler.

Program ilköğretim okulu öğrencilerinin şiirlerini okumasıyla başladı.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Öğrencisi Tuğra Eren Evrensel Can Yücel’e ait “Hayatta Ben En Çok Babamı Sevdim” isimli şiiri, Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu Öğrencisi Tunahan Tekeli,  Can Yücel’e ait “Ben Hayatta En Çok Babamı Sevdim” isimli şiiri, Mustafa Çetinkaya İlkokulu Öğrencisi Beste Yılmaz, Şahbettin Uluat’a ait “Aile” isimli şiiri, Sarıidris     İlkokulu öğrencisi Emine Naz Köse “Aile Özlemi” isimli Şiiri, Sorkuncak İlkokulu Öğrencisi Songül Demirdaş, Ahmet Yoldaş’a ait “4 Harfli Bir Kelime” isimli şiiri, Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Edasu Ertek, Ataol Behramoğlu’na ait “Unuttum” isimli şiiri okudu.

Daha sonra Isparta Göller Bölgesi Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Melahat Ecevit de “Vatan Aşkı” isimli şiirini okudu.

Ortaokullar Kategorisinde ise; Barla Ortaokulu Öğrencisi Beyhan Karahan, Arif Nihat Asya’ya ait “Naat” İsimli şiiri, İrfan Kaynak Ortaokulu Öğrencisi Muhammed Ali Topaloğlu, Necip Fazıl Kısakürek’e ait “Kaldırımlar” isimli şiiri, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencisi Ülkü Nur Karakaş “Lirik Bir Şiir” isimli şiiri, Muazzez ve Yaşar Şapçı Ortaokulu Öğrencisi Ümit Yasin Çelik, Yavuz Bülent Bakiler’e ait “Çaresiz” isimli şiiri, Sarıidris Ortaokulu öğrencisi Seda Peksak, Ahmet Muhip Dranas’a ait “Hatıra” isimli şiiri, Sorkuncak Ortaokulu  Öğrencisi Eşref Yiğit, Ömer Bedrettin Uşaklı’ya ait “Deniz Hasreti” isimli şiiri, Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencisi Hatice İrem Yüksel, Ahmet Hamdi Tanpınar’a ait  “Bir Adın Kalmalı” isimli şiiri okudu.

Liseler Kategorisinde ise; Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ahmet Kürşat Demirhan, Zekeriya Bican’a ait “Sarıkamış Şehitlerine” isimli şiiri, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Bahar Kara, Fuat Azgur’a ait “Mehmetim” isimli şiiri, Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma Bircan, Yavuz Bülent Bakiler’e ait “Antepli Şahin” isimli şiiri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi İzzet Güleryüz, Ali İhsan Kabasakal’a ait “Ey Türk Gençliği” isimli şiiri, Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Tuğba Toraman, Arif Nihat Asya’ya ait “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” isimli şiiri, Prof. Dr. Turan Yazgan Anadolu Lisesi Öğrencisi Nevin Bitiktaş, Faruk Nafiz Çamlıbel’e ait “Çanakkale” isimli şiiri okudular.

İlkokullar kategorisinde dereceye giren öğrenciler

1. Sarıidris İlkokulu öğrencisi Emine Naz Köse,

2. Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu Öğrencisi Tunahan Tekeli,

3. Sorkuncak İlkokulu Öğrencisi Songül Demirdaş.

Ortaokullar Kategorisinde dereceye giren öğrenciler

1. İrfan Kaynak Ortaokulu Öğrencisi Muhammed Ali Topaloğlu,

2. Süleyman Demirel Ortaokulu öğrenci Hatice İrem Yüksel,

3. Sorkuncak Ortaokulu  Öğrencisi Eşref Yiğit.

Liseler Kategorisinde dereceye giren öğrenciler

1. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi İzzet Güleryüz ,

2. Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Tuğba Toraman,

3. Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatma Bircan

Yarışmada birinci olan öğrencilere tam altın  ikinci olan öğrencilere yarım altın ve  üçüncü olan öğrenciler çeyrek altın ile ödüllendirildiler.

 

Bu haber 1287 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...