"Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının kaçak olduğuna dair tüm eleştiriler asılsız ve insafsızdır"

12 Aralık 2014 19:05

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bugün görüşmeleri başlayan 2015 bütçe görüşmeleri üzerine AK Parti grubu adına Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bir konuşma yaptı. Türkiye ekonomisi üzerine önemli açıklamalarda bulunan Milletvekili Bilgiç’in gündeminde Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Isparta-Antalya Dereboğazı duble yolu da vardı.

"SAYIŞTAY'IN DENETİM YAPMADIĞI DOĞRU DEĞİL"

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Bilgiç, Sayıştay Kanunu'na değinerek, bu kanunla Sayıştay'ın denetim alanının genişletilerek, kamu kaynağı kullanan tüm kurum ve kuruluşların Parlamento denetimi altına alındığını söyledi.

Muhalefet sözcülerinin Sayıştay'ın denetim yapmadığını söylediklerini belirten Bilgiç, bunun doğru olmadığını, Sayıştay'ın 25 milyon hesabı denetlediğini kaydetti. Bilgiç, "Sayıştay'ın denetimini yapmadığı ifadesi boş bir safsatadan başka hiçbir şey değildir" dedi.

Bilgiç, bu bütçenin iddia edilenin aksine hiçbir  seçim kaygısı gütmeden, Mali disiplinden taviz vermeden 2023 hedeflerini gerçekleştirme de kilometre taşlarından biri olarak hizmet ve millet odaklı hazırlandığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı hizmet binasına ilişkin, ortada bu binanın yapımını engelleyen bir mahkeme kararı bulunmadığını ve binanın yasalara uygun yapıldığını vurgulayan Bilgiç; şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının kaçak olduğuna dair tüm eleştiriler asılsız ve insafsızdır. Bu devletin en yüksek temsil yeri olan Cumhurbaşkanlığı'na böylesine bir yerin tahsis edilmesinden, böyle bir binanın yapılmış olmasından daha doğal hiç bir şey olamaz. Herkes kendi görev süresi içerisinde bu binayı kullanacaktır, görev süresi bittiğinde, görev süresi dolduğunda da sonraki gelecek Cumhurbaşkanı'na burada hizmet ifa etmesi için o binanın devrini yapacaktır. Kendi evine götürecek hali yoktur. AK Parti'nin 12 yıllık iktidarı döneminde yapılmış bütün reformları sadece bir Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının arkasına sığınarak sizin eleştirme imkanınız yoktur."

 

 

 

Bu haber 911 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...