‘’Isparta boş kadrolar cenneti haline geldi’’

12 Aralık 2014 19:10

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, özellikle DSİ 18. Bölge Müdürlüğü gibi büyük kurumlarda Ispartalı yöneticiler yerine Doğulu, Karadenizli yöneticilerin tercih edilmesini eleştirdi. Yalçın, ‘’Bu durum Isparta’da AKP’li yöneticilerin ne kadar yetenekli ve başarılı olduklarını gösteriyor’’ dedi.

Son dönemde Ispartalıların kendi memleketlerinde yönetici olamaması tartışma konusu oldu. Bir de buna görevden almalar eklenince muhalefetin ana gündemine kurumlara atanan yabancı yöneticiler oturdu. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, özellikle DSİ 18. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve bazı kurumlarda yönetici kadrolarında Ispartalıların görev almamasının kendilerini düşündürdüğünü bildirdi. Sürekli yabancıların Isparta’ya yönetici olarak atandığına dikkat çeken Yalçın, ‘’Bu durum Isparta’da AKP’li yöneticilerin ne kadar yetenekli ve başarılı olduklarını gösteriyor. Başka illerde kadro bulamayan veya dolu kadrolardan dolayı maalesef Isparta, AKP için boş kadrolar cenneti haline gelmiştir. Gelen arkadaşlarımızın ne kadar başarılı olup olmadığı konusunda bir şey söyleyemem. Ama onlar da başka memleketlerde hizmet etsinler’’ dedi.

‘’ISPARTA’NIN BİRÇOK DEĞERİ DEPO TAYİNLERDE BEKLETİLİYOR’’

Öte yandan Isparta’nın birçok değerinin bugün hak etmediği yerlerde olduğunu belirten Yalçın, ‘’Bugün Ispartalılar depo tayinlerle, müşavir kadrolarla bekletilirken, bu bölgeyi, coğrafi ile insanların sosyal yapısını iyi bilen ve hizmet noktasında da daha farklı hizmet edebilecek insanlar bir kenarda tutulurken, ülkemizin değişik bölgelerinden ısrarla yönetici getirilmesi buradaki AKP İl Başkanı ve milletvekillerinin yeteneğini ve başarısını gösteriyor’’ diye konuştu.

İL KONGRESİ 22 ŞUBAT’TA

Diğer taraftan kongre sürecine girdiklerini ve tarihlerin belli olduğunu açıklayan Yalçın, ‘’20 Aralık’ta Merkez İlçe Kongremizle süreci başlatacağız. 22 Şubat’ta da İl Kongresi ile bitireceğiz. Ancak AKP yöneticileri muhalefet partilerine laf atıyor. AK Parti Milletvekilleri ağzına geldiği gibi konuşuyor. Bunlar gereksiz değerlendirmeler. Bir partinin milletvekili ve il başkanı başka bir partinin içişleriyle ilgili konuşma hakkına sahip değildir. Biz AKP kongreleriyle ilgili değerlendirme yapmıyorsak onların da aynı şekilde davranmaları gerekiyor. MHP, bir başka siyasi partinin durumuna, konumuna, yaptığı işe göre değil, kendi tüzüğüne göre hareket eder’’ şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...