Sümer Halı’nın Makineleri Yalvaç’ta 400 kişiye iş imkânı sağlayacak

12 Aralık 2014 19:13

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, kapatılan Sümer Halı Fabrikası’ndan hurdaya ayrılan makineleri ilçesine kazandırarak yeni bir fabrika kuracaklarını hatta yanına bir de iplik fabrikası oluşturarak iki fabrikada toplam 550 kişiye istihdam sağlayacaklarını bildirdi.

Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, ilçeye halı ve iplik fabrikası kuracaklarını açıkladı. Sümer Halı’dan hurdaya çıkarılan makineleri sahiplendiklerini ve o makineleri Yalvaç’a kurduklarını açıklayan tütüncü, ‘’Makinelerin her ne kadar fabrikaya monte edilenlerin yüzde 20’si çalışıp, yüzde 80’i de hurda olarak gözükse de ihale çalışmalarımıza başladık. İşin uzmanlarıyla görüştük birçok eksiğimiz var. Onları da tamamlamaya başladık. Kiracı adaylarımız da hazır. Hatta yanında bir iplik fabrikası olacak. İplik fabrikasında 100-150, halı fabrikasında 300-400 arasında kişi istihdam edilecek. Bu sayıları kiracı adayları bizzat kendileri söylüyorlar’’ dedi.

‘’600 KÖYLÜMÜZÜ GERİ DÖNDÜRDÜK’’

Öte yandan geçim sebebiyle memleketini terk eden 600 Çetinceli vatandaşı seracılık faaliyetleriyle geri döndürmeyi başardıklarını ifade eden Tütüncü, ‘’Birçok gencimiz Çetince’de senelerdir seracılığı öğrendi. Çetince’de üretilen ürünlerin Antalya’da sezon bitimine denk geldiği için altın değerinde olduğunu gördüklerinden son 1 yıl içinde Antalya’dan Çetince’ye geri dönüş 600 civarında. 600 hemşerimiz geri döndü. Devletten 5 yıllık kredi alıp yaptıkları bir dönüm sera bile 3 ayda geri dönüyor. Gübresi, ilacı, fidanlarla beraber masraf 23 bin lira, 3 ayda geriye dönen para 30 bin lira civarında. Bu alışkanlık Çetince’de tam oturduğunda markalaşma adına iklime uyan o bölgedeki köy ve kasabalarımızın da yapmasını umut ediyoruz. Markalaşma yönünde meyve ve sebze halini de programa aldığımızın müjdesini vermek istiyorum’’ diye konuştu.

Bu haber 1553 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...