Aile Hekimleri İş Bırakıyor…

12 Aralık 2014 19:19

Isparta Aile Hekimleri Derneği Başkanı Gökay Çetin, aile hekimlerinin çalışma koşullarında çektiği sıkıntılar nedeniyle bugün Isparta’da, 13 Aralık’ta da genel merkez destekli olarak Ankara’da iş bırakma eylemine gideceklerini açıkladı.

Toplum Sağlığı Merkezlerinin yanı sıra hastane acil servisleri nöbetleri ve diğer zorlu çalışma şartlarını gerekçe gösteren Aile Hekimleri greve gidiyor.

İlk olarak bugün gün boyu Isparta’da başlayacak olan iş bırakma eyleminin 13 Aralık’ta da Ankara’da devam edeceğini kaydeden Isparta Aile Hekimleri Derneği (ISAHED) Başkanı Dr.Gökay Çetin, konfederasyon destekli greve bazı sendikaların da destek verdiğini açıkladı.

Türkiye’de aile hekimlerinin zorlu çalışma şartları altında ezildiğine dikkat çeken ISAHED Başkanı Gökay Çetin, dernek olarak 12 Aralık’ta Isparta’daki Aile Hekimlerinin 1 günlük iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yapacağını belirtti.

‘BU NÖBETLER, AİLE HEKİMLERİNİN SAĞLIĞI BOZUYOR…’

Aile hekimlerinin yaşadığı sıkıntıları dile getiren Başkan Çetin, “Aile Hekimleri olarak Toplum Sağlığı Merkezlerinde, vatandaşlara en iyi sağlık hizmetlerini vermeye çalışıyoruz. Çoğu zaman kendi vaktimizden ve sosyal hayatımızdan ödün vererek görev yapıyoruz. Bunun yanı sıra aile hekimleri olarak, bizlere bir de acil servis nöbetleri yazılıyor. Gece acil serviste nöbete gidiyoruz, ertesi gün de her zamanki mesaimize sabahtan başlamak zorundayız. Bu durum bizi oldukça zora sokuyor. Sosyal hayatımızı ve sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

‘CAMİ VARKEN MESCİT HARAM’

Konuyu ‘Cami varken mescit haram’ durumuyla özetleyen Çetin, “Aile hekimleri olarak bizler, topluma en iyi hizmeti vermeye çalışırken eklenen bu nöbetler, asıl işimizi yapmamıza engel teşkil ediyor. Nöbetten çıkan aile hekimleri, toplum sağlığı merkezlerinde asıl görevlerini yerine getirirken verimsiz bir çalışmaya itiliyor. İşte bütün bu olumsuzluklara karşı grev kararı aldık. Bu düzensizliğin giderilmesi adına iş bırakma eylemine gidiyoruz” diye konuştu.

Çetin, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) olarak iş bırakma eyleminin, ülke genelinden bir araya gelecek aile hekimleri ile 13 Aralık’ta da devam ettirileceğini açıkladı.

Bu haber 1209 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...