Eğirdir MYO’da İki Ayrı Etkinlik

15 Aralık 2014 16:08

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu tarafından “Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Özel Sektör” ile “Havacılık ve Turizm Sektörünün Karşılıklı Etkileşimleri” konulu iki ayrı konferans düzenlendi.

Konferanslar kapsamında ilk olarak Arçelik Elektronik İşletmesi AR-GE Yöneticisi Dr. Mustafa Uğuz, öğrencilerle buluştu. Konferansta, fikri haklar, Ar-Ge faaliyetlerinin ülkemiz ve dünya ekonomisindeki yeri, özel sektör şirketlerinin yaşamsal eğrileri içerisinde karşılaştıkları sorunlar ve çalışanlarla ilintileri gibi konular ele alındı.

Daha sonra A-P Havayolları Yer İşletme Başkanı Hakan Gülgen “Havacılık ve Turizm Sektörünün Karşılıklı Etkileşimleri” konulu konferansıyla öğrencilerle bir araya geldi.  Gülgen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca son on yıldır uygulanan politikalar sonucunda, havayolu şirketlerinin uçak sayısının %129, koltuk kapasitesinin %137, kargo kapasitesinin %318 arttığını, yurt içi ve dışı uçulan nokta sayısı 241’e ulaştığını belirtti. 15 havayolu firmasının 2014 yılı itibariyle 422 uçak ile hizmet verdiğini vurgulayan Gülgen, öğrencilere iyi derecede İngilizce öğrenmelerini ve çalışmak istedikleri firmaların iş ilanlarını takip etmelerini tavsiye etti.

Konferansların sonunda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Fevzi Bedir tarafından katılımcılara plaket takdim edildi.

 

Bu haber 884 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...