Mehmet Ardıç ile Yazar Sinan Yağmur, SDÜ’de öğrencilerle buluştu

15 Aralık 2014 16:12

Süleyman Demirel Üniversitesi Stratejik Düşünce Topluluğu tarafından Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Fransa Alsace bölgesinden Mehmet Ardıç ve Yazar Sinan Yağmur’un katılımlarıyla söyleşi düzenlendi.

Açılış konuşmasını yapan, Topluluk Akademik Danışmanı Doç. Dr. Adem Efe, birbirinden değerli iki insanı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bir dahaki etkinliklerde buluşma dileklerinde bulundu.

Stratejik Düşünce Topluluğu Başkanı Özcan Ateş ise bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Hayatından kısa bir kesit sunan Mehmet Ardıç, yükselen Türk dünyası ve bağımsız 7 Türk ülkesi hakkında konuştu. “Avrupalı Türklerden sizlere selam getirdim” diyen Ardıç, sözlerine şöyle devam etti: “Yükselen Türk dünyasında önemli ülkeler var. En önemlilerinden biri ise Türkiye’dir. Her nereye gidersek gidelim Türkiye’yi temsil etmiş olacağız. İşte siz gençlere büyük görevler düşüyor. Bunu düşünerek hareket etmeli ve bu sorumluluğun sahibi olmalıyız.”

Sinan Yağmur ise konuşmasına,  duygulu bir şiirle Mevlânâ’yı yâd ederek başladı. “Kulluk, aşka bir yolculuktur” diyen Yağmur, manevi aşkın öneminden ve derinliğinden sözü açtı ve Şeb-i Arus haftasında olduğumuzu hatırlatarak bu hafta ile ilgili önemli bilgiler verdi. İlahi aşkın güzelliğinden, öneminden bahseden Yağmur; “Hz. Mevlânâ’nın duyduğu aşkı biz anlayamıyoruz ya da farklı anlıyoruz. Gerçek anlamda belirleyemedik, idrak edemedik. Bu yüzden gerçek güzellikleri, doğruları göremiyoruz.” dedi.

 

Bu haber 952 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...