‘’Müftülük leke kabul etmez’’

15 Aralık 2014 16:15

Göreve başlayan İl Müftüsü Galip Akın, ilk açıklamasında önemli bir noktaya temas etti. ‘’Müftülük leke kabul etmez’’ diyen Akın, bu şuur ve bilinçle görevini yerine getirmeye çalışacağını ifade etti.

Mehmet Emin Avcı’nın emekli olmasının ardından boşalan İl Müftülüğü görevine Galip Akın atandı. 4 Aralık’ta göreve başlayan Akın, ilk açıklamasında din hizmetinin fedakarlık isteyen bir meslek olduğuna dikkat çekti. Müftülüğün Hz. Peygamber’i temsil makamı olduğu için leke kabul etmediğine dikkat çeken Akın, ‘’Müftülük hizmetlerinin bu şuur ve anlayış içerisinde, özverili ve gayretli çalışmalarımızla ilimiz merkez ve ilçelerinde bu minval üzere olacağını biliyor, sevgi saygı ve karşılıklı sorumluluk içerisinde görevlerimizi ifa edeceğimizin bilinmesini arzu ediyorum. Takdir edersiniz ki, Müftülük hizmetlerinin tek başına yürütülmesi imkânsızdır. Bu nedenle bu davaya gönül vermiş özel ve tüzel her kişi ve kurumun desteklerini bekliyor, takım ruhu ve disiplini içerisinde hizmetlerimizin devamına katkıda bulunmanızı can-ı gönülden arzu ediyorum’’ dedi.

‘’STK’LARLA BİR ARAYA GELECEĞİZ’’

Öte yandan başarıya Isparta’nın her kademesinde görev yapan meslektaşlarıyla ulaşacağını inancının tam olduğunu dile getiren Akın, ‘’Bu noktada yapacağımız tüm hizmetleri, ‘Yaratıcıya itaat, Allah’ın emirlerine saygı, yaratılmışlara şefkat’ prensibi gereği görevlerini seve seve bir ibadet anlayışı içerisinde yürüten, merkezden en ücra köşedeki taşraya kadar şehrimizin her kademesinde görev yapan meslektaşlarımla birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır. Bu anlamda tüm Isparta’mızın çeşitli vakıf, dernek, eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile aynı anlayış ve kararlılıkla, istişare toplantıları tertipleyerek yapılabilecek en güzel işleri yapmayı tasarlıyoruz. Bu görevleri yürütürken usul ve düsturumuz, Kur’an Sünnet ve hukuk kuralları olacaktır’’ diye konuştu.

 

Bu haber 1147 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...