Milyonlarca fidan Isparta’da üretilebilir

15 Aralık 2014 16:20

TKDK İl Koordinatör vekili Ali Toker, Antalya’da yılda milyonlarca adet üretilen yaz fidelerinin Isparta’da daha az maliyetle üretilebileceği kanısına varıldığını ve üreticilerin de Isparta’da üretime geçmeye sıcak baktığını belirtti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatör vekili Ali Toker, Fide Üreticiler Birliği Başkanı Mümin Şahin’le bir araya geldi. Toker, 13. Çağrı dönemine çıkan TKDK’nın fide ve fidan yetiştiriciliği destekleri hakkında bilgi verdi. Daha sonra fide-fidan üreticilerinin yaz aylarında Antalya’da yaşadıkları sorunlar ve Isparta’nın iklimi üzerine bir toplantı yapan ikili ilimiz adına önemli bir karara imza attı.

ISPARTA’DA YAZ FİDESİ ÜRETİMİ DAHA AZ MALİYETLİ

Toker, Isparta’nın iklim koşullarının yaz fidesi üretiminde maliyetleri düşürücü etkisi olabileceği ve bu durumun Antalya gibi sahil kesiminde üretimde bulunan ve yazın ciddi soğutma maliyetlerine katlanan fide üreticilerine cazip gelebileceği konusunu gündeme getirdi. Şahin de bu fikre sıcak baktı ve fide-fidanların Isparta’da üretilmesi için fikir birliğine varıldı. Gerçekleştirilen bu önemli toplantı sonrası Toker ile Şahin, Isparta il sınırları içerisinde fide-fidan yetiştiriciliğine uygun olan yerler hakkında fikir alışverişinde bulundu.

 

Bu haber 871 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...