‘’Mali kaynak yaratamayanlar yok olacak’’

15 Aralık 2014 16:49

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, mali kaynak yaratamayan bilim kurumlarının gelecekte yok olacağını söyledi. SDÜ özelinde tedbir paketlerini sıraladı: ‘’Üniversitelerin asıl gayesi Ar­ Ge, eğitim­ öğretim ve akademik liderliktir. Ama bunlar mali imkânlarla doğru orantılıdır. Girişimci ve yenilikçi olmak zorundayız. Bilgiyi sağlık ve hizmet sektöründe uygulamalıyız. Asıl gaye kârlılık değil, çok etkililiktir. Kendi gelirin yok ise niceliksel özelliklerin işe yaramaz.’’

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, gelecekte bilim yuvalarını bekleyen tehlike öngörülerini paylaştı ve önlem paketlerini sıraladı. Gayelerini, ‘kârlılık değil çok etkililik’ olarak konumlandıran İbicioğlu, kendi kaynaklarını yaratamayan üniversitelerin yok olacağı tezini ortaya attı. Kısa bir zaman sonra bilim yuvalarının hazineden aldığı payın, Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ndeki konumuna göre verileceğini ileri süren İbicioğlu, ‘’Biz de girişimci ve yenilikçi üniversite olmak zorundayız. Kendi gelir kaynaklarımızı yaratamazsak, niceliksel büyüklük bir değer taşımayacak’’ dedi.

‘’BİLGİ ÜRETİM, SAĞLIK VE HİZMET SEKTÖRÜNDE UYGULANMALI’’

Ekonomik dengenin kurulması için teknolojik koşullara ayak uydurulması, proaktif stratejiler çizilmesi, kendi ayakları üzerinde duracak konuma gelinmesi gerektiğini altını çizen İbicioğlu, ‘’Bilginin ısrarlı bir şekilde üretim, sağlık ve hizmet sektörüne uygulanması gerektiğini söylüyorum. Niteliği artıramazsak belirli bir aşamadan sonra niceliksel durumlarda işe yaramaz’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 905 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...