ŞEHİR BİR UÇTAN ÖBÜR UCA YARILACAK

19 Ekim 2012 19:03

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce Demirköprü’den başlayarak Aksu Caddesi, 6 Mart Caddesi’nden geçen ve otogara kadar devam edecek olan toplam 3 bin 500 metrelik içme suyu hat çalışmaları devam ediyor. Uzun yıllar öncesi döşenen ve aşındığı için başta Milli Eğitim Müdürlüğü bodrum katı olmak üzere çevredeki evlere de zarar veren eski hatlar yenileriyle değiştiriliyor.

Yapılan çalışmaları yerinde gören ve Milli Eğitim Müdürlüğü binasında da incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte tarihi yapıya sahip binanın da kurtulmuş olacağını bunun yanı sıra cadde üzerindeki birçok binanın da sıkıntıdan kurtarılmış olacağını söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner tarafından karşılanan ve binayı dolaşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yıllar önce yapılan içme suyu hattının ve diğer altyapıların yenilenmesiyle birlikte, tarihi bir değere sahip olan Milli Eğitim Müdürlüğü binasının da kurtulacağını söyledi. Binanın bodrum katında oluşan çatlakları da inceleyen Günaydın, çalışmanın tamamlanmasının ardından binanın içerisinde oluşan rutubetin de kuruyacağını, binanın oturmasının da duracağını ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’den binanın genel durumu ile ilgili olarak da bilgiler alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, cadde üzerinde 60 yıl önce yapılmış hatların bulunduğunu ve bu boruların titreşimden dolayı ek yerlerinden çatladığını ve buradan kaynaklı su kaçaklarının binalara zarar verdiğini söyledi. Günaydın, “Çalışmaların tamamlanmasıyla hem su kaybının önüne geçmiş olacağız, hem de bu tarihi binamızı kurtaracağız” dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü binasındaki incelemelerinin ardından Subay Orduevi önünde devam eden içme suyu hat döşeme çalışmalarını da yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Demirköprü’den başlayıp, otogara kadar devam edecek olan içme suyu hat çalışmaları, yağmur suyu çalışmaları ile dayanıklı asfalt çalışmalarının 3 etap halinde yapılacağını söyledi. İlk etabın Demirköprü-Milli Eğitim Müdürlüğü önü, ikinci etabın Milli Eğitim Müdürlüğü-Özkanlar Kavşağı, üçüncü ve son etabın ise Özkanlar kavşağı-otogar arası olacağını belirtti. Günaydın, çalışmaların ardı ardına yapılacağını birinci etap altyapı çalışmalarının hemen ardından dayanıklı asfaltının döküleceğini, aynı anda da ikinci ve üçüncü etaptaki çalışmaların devam edeceğini aktardı. Çalışmaların her etabının yaklaşık 15’er gün süreceğini ancak bu çalışmaların 10’ar güne düşürülmesi için çalışacaklarını dile getiren Başkan Günaydın, “Bu caddemizde yıllardır bir sıkıntı mevcut. Binalarımızın altı su alıyor. Atatürk’ün misafir edildiği tarihi Milli Eğitim Müdürlüğümüzün binasında ciddi çatlamalar oluşmuş. Bu çalışma ile birlikte bu binalarımızın da zararları önlenmiş olacak. Yani bu caddemizde bir taşla birkaç kuş vurmuş oluyoruz” dedi.

Bu caddenin yapım esnasında 2 caddeyi daha bitireceklerini anlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, birkaç güne kadar 11 adet daha büyük kamyonların belediye araç filosuna katılmış olacağını belirtirken, mevcut 39 kamyonun 50’ye çıkacağını dile getirdi. Günaydın, “Bu çalışmalarımızı, bir cesaretle, bu ekibimizle tamamlayacağız. Ekibimize teşekkür ediyorum. Şimdiden Isparta halkımıza hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...