Senirkent halkından Ehl-İ Beyt paneline yoğun ilgi

16 Aralık 2014 15:45

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından Isparta ‘ nın Senirkent İlçesinde gerçekleştirilen “İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhid’in Merkezi Ehl-i Beyt” adlı panele Dr Nuri Kaplan, Haydar Yıldız, Cemal Kaplan ve Şemsi Yolcu katıldı.

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından organize edilen ve Türkiye’ nin çeşitli yerlerinde aynı gün içinde 30 dan fazla farklı yerde yapılan “İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhid’in Merkezi Ehl-i Beyt” konulu  panel bu kez Senirkent Belediyesi Sinema Salonunda gerçekleştirildi. Panele  Araştırmacı Yazar Dr Nuri Kaplan, Araştırmacı Yazar Haydar Yıldız, Isparta Yeni Mesaj’ dan Cemal Kaplan ve Araştırmacı Yazar Şemsi Yolcu katıldı. Senirkent ‘lilerin büyük ilgi gösterdiği programda güncel konuların yanı sıra, İslam dünyasındaki fitneler ve Ehl-i Beyt anlatıldı.

EHL-İ BEYT BİRLİĞİN MERKEZİDİR

Araştırmacı Yazar Şemsi Yolcu, Ayet ve Hadislerle Ehl-i Beyt hakkında dinleyicilere bilgi verdi. İslamda Ehl-i Beytin önemini, Gadir-i Hum olayını, Velayeti ve Halifeliği hem Ehl-i Beyt kaynakları hem Sünni kaynaklardan aktaran Yolcu, bu gerçeğinin yıllardır çeşitli fitnelerle İslam dünyasından gizlenmeye çalışıldığını ve birliğin merkezinin ancak Ehl-i Beyt olduğunu söyledi.

ATATÜRK SEYYİTTİR

Hemşehrilerini selamlayarak sözlerine başlayan Araştırmacı Yazar Dr Nuri Kaplan, İslam dünyasını yıllardır çeşitli fitnelerle parsellemeye çalışan uydurma tarikatları ve yıllardır hoca diye anlatılan sahte alimleri belgeleriyle tek tek dinleyicilerle paylaştı. Nakşibendiliğinde Ehl-i Beytsiz islam oluşturma misyonunda en büyük akımlardan biri olduğunu söyleyen Kaplan, Ehl-i Beyt’ e dayanmayan bu oluşumların uydurma olduğunu ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün hem anne hem baba tarafından Ehl-i Beyt’ e dayandığını söyleyen Dr. Nuri Kaplan araştırmaları sonucu bulmuş oldukları Atatürk’ ün soyağacını da dinleyicilerle paylaştı.

BİSMİLLAH DEYİP KİLİSE AÇTILAR

Yeni Mesaj Gazetesi Isparta Temsilcisi Cemal Kaplan da yaptığı konuşmada, iktidarın yıllardır İslam adına iş yapar gibi gözüküp aslında İslam’ a en büyük zararı verdiklerini belirtti. Milletin cebinden harcanarak açılan binlerce kilisenin iktidar tarafından besmelelerle açıldığını ifade eden Cemal Kaplan, “Bu fitnelerin ilk farkına varan kişi Prof Dr Haydar Baş Hocamıza minnettarız” dedi.

MEM PUTİN ‘İ DÜNYA LİDERİ YAPTI

Son olarak kürsüye çıkan Araştırmacı Yazar Haydar Yıldız Senirkent ’lilere misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmasında Prof Dr Haydar Baş’ a ait Milli Ekonomi Modeli’nin tüm dünyada çöken kapitalizme karşı tek çözüm olduğunu söyledi. Rusya’ nın davetiyle Moskova’ ya Prof Dr Haydar Baş’ ın çıkarma yaptığını ifade eden Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’ in ekonomi danışmanlarının önerisiyle Milli Ekonomi Modelinin Rusya’ da kanunlaştığını söyledi. Milli Ekonomi Modeli’ nin diğer ekonomi sistemleriyle farklarını anlatan Yıldız,  Rusya Devlet Başkanı Putin ‘in Obama ‘yı geçerek yılın lideri seçilmesinin sebebinin Milli Ekonomi Modeli ‘ni uygulamaları olduğunu ifade etti.

Dinleyicilerin ilgiyle dinleyip soruları ile katıldıkları program fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

 

Bu haber 982 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...