Pangea Uluslararası Öğrenci Kulübü Toplantısı

17 Aralık 2014 15:58

SDÜ’de öğrenim gören uluslararası öğrenciler için kurulan Pangea Kulübü üyeleri dün düzenlenen etkinlikle bir araya geldi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı İbrahim Abubakar İbrahim kulübün ismi ve kuruluşuyla ilgili bilgiler verdi ve şunları kaydetti: “Pangea, dünyanın kıtalara ayrılmadan önceki halini anlatmak için kullanılan teknik bir terimdir. Biz de farklı kıta ve ülkelerden gelen öğrenciler olarak bir birlikteliği sağlamak için buradayız. Amacımız, kültürel birlikteliği sağlayarak şu an içinde yaşadığımız dünyaya katkı sağlamaktır.”

Daha sonra söz alan Kulüp Akademik Danışmanlarından Arş. Gör. Mustafa Hocaoğlu kulübün amaç ve kapsamı hakkında bilgiler vererek şunları ifade etti: Bu birliktelik üniversitemiz için önemli bir birlikteliktir. Burada yeşerteceğimiz kardeşlik tohumları ile üniversitemiz adına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu kulübün en büyük amaçlarından bir tanesi üniversitemizdeki yabancı öğrencilerin sorunlarına hızlı ve doğru çözümler üretmektir.

Etkinliğin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Kulüp Akademik Danışmanı Arş. Gör. İlker Özçelik ise kulübün vizyonu hakkında bilgi verdi ve “Bugün SDÜ’de büyük bir buluşma gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Burada adeta mini bir Birleşmiş Milletler toplantısı gerçekleştiriyoruz. Kulübümüzün mottosu olan “United we stand, divided we fall” (Birlikten kuvvet doğar) ilkesinden hareketle bu birliktelik sayesinde dünya barışına katkı sağlamaya olan inancımız tamdır” dedi.

Daha sonra verilen kokteylin ardından program sona erdi.

 

Bu haber 934 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...