Gülbirlik 7 Yıllık Eylem Planını hazırladı

17 Aralık 2014 16:08

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, 2014 yılında alınan gül hasadının tamamının ihraç edildiğini söyleyerek, 2014-2020 Gülbirlik Strateji Belgesi hazırlandığını belirtti.

Gülbirlik Strateji Belgesinde 7 yıllık eylem planının da yer aldığını söyleyen Çelik, “Gülbirlik olarak almış olduğumuz gülçiçeğinden elde ettiğimiz gülyağı ve gülkonkretinin tamamını ihracatını yapmış bulunmaktayız. 2015 yılı sezon için tüm hazırlıklarımız devam etmektedir.

Bu süreçte de 2014-2020 Gülbirlik Strateji Belgesi hazırlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Bu belgede Gülbirlik’in 7 yıllık eylem planı yer almaktadır. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurulumuzda yayınlanacaktır.

Ayrıca ortaklarımıza ve gül üreticilerine de yeni yıl müjdesi olarak Gülçiçeğinin Tarsim kapsamına alındığını da sizlerin aracılığıyla bildiriyoruz. Yaklaşık 2 yıldır yapılan çalışmalar neticesini vermiş olup;  bundan böyle gül üreticisi de ürününü sigorta kapsamına aldırıp; dolu, fırtına, heyelan, sel, su baskını gibi olaylar karşısında gördüğü zararı tazmin edecektir. Poliçe bedelinin %50’sini devlet karşılayacak olup; örneğin yaklaşık 3 ton gülçiçeği hasatı yapan bir üreticinin sigorta bedeli ödemesi 70.TL civarında olacak fakat zarar karşısında alacağı tutar ise 7.500,TL olacaktır.

Gülbirlik’in şirketi olan Rosense A.Ş.’nin de her yıl olduğu gibi Pazar payı artmakta ve yurtiçi ve yurtdışı satış ağımız da genişlemektedir. Bunun yanı sıra ürün portföyümüze yeni ürünler eklenmiş ve satışa sunulmaktadır. 2015 yılı için de satışa çıkacak yeni ürünlerin çalışması devam etmektedir. Türkiye Kozmetik sektörünün en büyük perakende zincir mağazaları olan WATSONS’larda Rosense ürünlerimizin satışı başlamıştır. 2013 yılında açtığımız İstanbul’daki Sirkeci mağazamız ile beraber Rosense showroom sayımız 6’ya ulaşmıştır. 2015 yılı içerisinde ECZA DEPO fuarlarına katılarak tüm ürün portföyümüzü sergileyip, sıcak satışlarımızı yapacağız. Bu fuarlar yurt içinde bölge bölge düzenlenecektir” açıklamasında bulundu.

 

 

 

Bu haber 916 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...