‘’Parmak siyaseti yapıyorlar!’’

17 Aralık 2014 16:14

İl Genel Meclisi üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz, AK Parti Grubunu sert sözlerle eleştirdi. Araz, ‘’Bizim bir üyemiz önerge verdiği zaman reddediliyor. Sorduğumda da kimse cevap veremiyor. Tamamen siyasi davranılıyor ve bizim önümüz kesilmeye çalışılıyor’’ dedi.

İl Genel Meclisi üyesi ve MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz, hem AK Parti meclis üyelerinden hem de daire müdürlerinden duyduğu bir rahatsızlığı gündeme getirdi. AK Parti üyelerinin mecliste parmak siyaseti yaptıklarını ileri süren Araz, sunum yapan daire müdürlerinin de hep 2003 yılını baz alarak konuşma yaptıklarını iddia etti. 

‘’BİZİM ÖNERGELERİMİZİ REDDEDİYORLAR

AMA NEDEN REDDETTİKLERİNİ BİLMİYORLAR’’

Mecliste ilk önergeyi veren daha önce AK Parti’de olan Şarkîkaraağaç MHP İl Genel Meclisi Üyesi olan Süleyman Akan olduğunu söyleyen Araz, ‘’Bir köyün sulama suyunun kanalıyla ilgili bir önerge verdi. Mecliste bu önerge reddedildi. Ben de söz alıp sordum neyi reddettiniz dedim. AK Partili arkadaşlar birbirine baktılar. Kimse cevap vermedi. Biz siyasi davranacağız görüşündeler. Bunun altında başka sebepler de yatıyor. Biz 20 siz 12 kişisiniz görüşündeler. Parmak siyaseti yapılıyor. ‘AK Parti çalışıyor, vatandaşlarla iç içe, önergeler veriyor, MHP önerge veremez’ algısı oluşturulmaya çalışıyor. Köyde yaşayan vatandaşlarımız ve muhtarlarımızla MHP’nin bağını koparmak için aba altından sopa göstermek de var’’ diye konuştu.

‘’DAİRE MÜDÜRLERİ SUNUMLARINA

HEP 2003 YILINDAN DİYEREK BAŞLIYOR’’

Öte yandan mecliste bir noktada daha çok üzüldüğünü ifade eden Araz, ‘’Yapılan tüm sunumlarda geriye dönük kıyaslama ve Isparta’nın içinde bulunduğu durumu göstermek için maalesef il müdürlerimizin baz aldıkları bir tarih var. Sunumlarda hep tarihten başlatılarak anlatılıyor. Bu tarih 2003. O yıl AK Parti’nin iktidara geldiği zamanı gösteriyor. 2003 yılına kadar Isparta’ya hizmet eden tüm milletvekilleri, bürokratlara, tüm siyasi parti il başkanlarına, belediye başkanları ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e teşekkür ederim. 2003’ten öncesini yok sayarsanız Isparta’yı yok sayarsınız. Isparta 2003’ten önce ektiği buğdayın ganimetini topluyor. 2003-2014 arasında hizmet edenlere de teşekkür ediyorum. Bu ilde hepimiz yaşıyoruz. Ben bu duruma çok çok üzüldüm ve kırıldım. 2003’ten öncekiler haklarını helal etsinler. Ben grubum adına özür diliyorum’’ şeklinde konuştu.

 

Bu haber 948 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...