‘’Otelcilik değil bilimsellik hizmeti vermek için buradayız’’

17 Aralık 2014 16:15

Rektör adayı ve Kalp-Damar Cerrahisi Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, kalp hastalıklarının bir enstitü havasında tedavi edilmesi gerektiğini bildirdi. Kalp merkezinin merkeze taşınmasını engellemeye çalışanlardan birinin de kendi olduğunu itiraf eden Yavuz, ‘’Hastaları kaçıran; Otelcilik hizmeti, özel bağlantılar ve kötü propagandadır’’ dedi.

İlimizde kalp ve damar tedavilerinde önemli başarılara imza atan rektör adayı ve Kalp-Damar Cerrahisi Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, kalp merkezinin taşınmasına ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. 15 yıldır Isparta’da olduğunu belirten Yavuz, otelcilik hizmeti için değil bilimsellik hizmeti vermek için burada olduğunu bildirdi. Kalp merkezinin merkeze taşınmasını engellemeye çalışan birinin de kendi olduğunu ifade eden Yavuz, ‘’Çünkü kalp merkezi gibi üniteler birleşik olmalıdır. Bir enstitü havasında olmalıdır. Şuan ki yerde bir akciğer filmi çekiliyor, bir yerde eko, diğer yerde anjiyo yapılıyor. Bir insanın yetişmesi söz konusu değil. Bunu söyleyince sadece sizin branşınız mı önemli diyor. Ben bunu söylemiyorum. Kalp hastalıkları bir enstitü havasında hizmet vermelidir’’dedi.

‘’SDÜ’NÜN AYRI BİR KALP MERKEZİNE İHTİYACI VAR’’

Öte yandan SDÜ’nün ayrı bir kalp merkezine ihtiyacı olduğunu dile getiren Yavuz, ‘’Çünkü her insan kalp krizinden çok hızlı bir şekilde kaybedilebilir. Bana göre yeni binada hasta sayısında azalma var. Kalp merkezindeyken hangi hastamız mağdur olmuş, hangi hizmet aksamış? Demek ki doğru bir yermiş. Bilimsel yeteneklerimizin yeterli olduğu inancındayım. Hastaları kaçıran otelcilik hizmeti, özel bağlantılar ve kötü propagandadır. Daha da insanların buraya bağlı kalmasını istiyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde anjiyo bir yerde, poliklinik başka yerde gibi organizasyon olmaz. Bu son derece nettir. Bir amir her şeye hakim olamayabilir. Ama fikir alabilirsiniz. 12 odamız vardı başhekimlik 6 odayı talep etti. Dünyanın neresinde gördünüz genel cerrahinin yapacağı bir ameliyatı kalp damar cerrahisi servisi içerisinde yatırmayı? Kalp damar cerrahi servisinden en önemli yeri organ nakli merkezi için talep edildi. Yöneticiler ve hekimler değişebilir. Ama kurumsal kimlik içinde yapılması gerekenler değişmemesi gerekir. Ben akademik kurulumu toplayarak resmi yazı ile hukuksal ve bilimsel olarak verilmemesi gerektiğini bildirdim. Daha son cevap gelmedi’’ diye konuştu.

‘’HEKİMSEL DİK DURUŞUMLA ALAKALIDIR’’

Öte yandan Çocuk Kalp Hastalıklarıyla ilgili de bir birimin kurulması gerektiğine değinen Yavuz, şöyle devam etti; ‘’Bu birimin hekimi daha önce vardı. Şimdi yok. Biz erişkinle ilgileniyoruz ama olması gerekir. Çünkü buradaki çocukların da bu hizmeti almaya ihtiyacı var. Bu hekimsel dik duruşumla ilgilidir. Tıbben mümkün olmayan bir şeyi kabul etmem mümkün değildir. Ama amirler alabilirler buna bir şey diyemem. Bu ellerinizi arkadan bağlamak sonradan gözlerini bağlamak ve hizmet edin demektir. Siz ameliyat etmeyin demektir. Ben hizmet etmeye devam edeceğim. Öyle bir kalp merkezi olmalı ki her şey hizmet içerisinde olmalıdır. Isparta bunu hak ediyor. Bu benim şahsıma yapılmayacak. Çok iyi hastanelerin olmasını istiyoruz. Biz hizmet etmek için buradayız. Hasta sayısı bana göre azaldı. Biz efor testini makineye bağlamadan yapıyoruz. Koridorun başından bizim oraya geldiyse zaten efor testinden geçmiş demektir.’’

Bu haber 1034 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...