Sertifikalarını Aldılar

18 Aralık 2014 16:32

MÜSİAD ile KOSGEB’in işbirliğinde düzenlenen ve 30 kursiyerin katıldığı Girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

MÜSİAD’ın önderliğinde geçtiğimiz ay gerçekleştirilen girişimcilik eğitimi sona erdi. Konu ile ilgili olarak dün saat 16.00’da kısa adı MÜSİAD olan Müstakil İşadamları Derneği Isparta Şubesinde sertifika töreni gerçekleştirildi.

Törene; Başta MÜSİAD İl Temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu ve yöneticiler olmak üzere KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, Kursiyerlere dersleri veren SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Korkmaz ile kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan MÜSİAD İl Temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu konuşmasında; “Bilindiği gibi geçtiğimiz Ekim ayında KOSGEB ile girişimcilik eğitimi konusunda bir protokol imzalamıştık. Bu doğrultuda; KOSGEB ile birlikte düzenleyeceğimiz ilk girişimcilik eğitimine 30 kursiyer arkadaşımız katılmış olup, bunların tamamı kursu başarıyla tamamlayarak belgelerini almaya hak kazanmışlardır. Ben, eminim ki bu eğitim neticesinde yeni girişimcilerimiz artık ticaret sahasında da yerlerini alacaklardır. Girişimcilik eğitimin ilk olmasını önemsiyor devamını düzenlemeyi de planlıyoruz. Bu vesile ile eğitimin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen KOSGEB Müdürümüz sayın Yurdun Yıldırım beyefendi ile ekibine ve eğitimi verecek Süleyman Demirel Üniversitesinin değerli hocası sayın Prof. Dr. Adem Korkmaz beyefendiye şubem adına teşekkürlerimi sunuyor ve kursiyerlerimize de hayırlı uğurlu olsun dileklerimi sunuyorum.

Bilindiği gibi ülke genelinde böyle girişimcilik kurslarını bitirenlerin ticarete atılma ve belgelerini kullanarak belli projeler üreterek devlet desteği alan, kendi işini kuranların ortalaması % 4,5 civarında. Bizim burada amacımız ve hedefimiz şudur ki, biz bu rakamı kendi girişimcilik kursumuzda % 9 olarak gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu da şu demektir. Kursumuzu başarıyla bitiren 30 kursiyerimizden en az 15’i aldıkları bu belgelerle kendi işlerinin sahibi olacak girişim ve kapasiteye sahip kişiler olduğuna inancım tamdır” dedi.

Törende bir konuşma yapan KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım da konuşmasında; “Bu derdi dertlenen kuruluşlar bizim işbirliği yapabileceğimiz kuruluşlar. Bilindiği gibi geçtiğimiz Ekim ayında MÜSİAD kuruluşumuzla yeni bir işbirliğine başladık. MÜSİAD İl Temsilciliğimizin yapmış olduğu bu müracaatı değerlendirerek bunu protokol imzalayarak resmileştirdik ve kursumuzu açtık. Bugün ise bu kursun sertifika törenini yapıyoruz. Ben, kursun tamamlanmasına kadar olan süreçte emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Benim burada sizlerden talebim, aldığınız bu belgeleri çok iyi değerlendirin ve kendi işinizin sahibi olun. Belgeyi alınca her şey bitti diye düşünmeyin ve KOSGEB ile irtibatınızı koparmayın. Her zaman gelin sizlere kapımız açıktır” dedi.

Törende yapılan konuşmaların ardından, söz konusu kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları MÜSİAD Isparta Temsilcisi Mustafa Selim Özkutlu, KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım ve kurs Hocası SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Korkmaz takdim ettiler.

 

Bu haber 875 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...