“Sadece şehir merkezinde 28 bin konut kömürle ısınıyor”

18 Aralık 2014 16:50

Hava kirliliğinin kendini iyice hissettirdiği son günlerde Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, çarpıcı bir veri ortaya attı. Küp, şehir merkezinde net 28 bin konutun kömürle ısındığını belirlediklerini ve bu konutların doğalgaza geçmediği sürece hava kirliliğinin devam edeceğini ileri sürdü.

Soğuk havanın etkisi altına giren Isparta’da vatandaşlar ısınmak için doğalgaz, kömür ya da başka yöntemlere başvuruyor. Ancak her sene olduğu gibi kış aylarında hava kirliliği yine gözle görülür derecede ortaya çıktı. Verilere göre havayı en çok kirleten maddenin kömür olduğu daha önce tespit edilmişti. Bunun üzerine Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, ilimizde doğalgaz kullanım oranlarını açıkladı.

44 BİN 300 KONUT DOĞALGAZ KULLANIYOR

Şuanda aktif olarak doğalgaz kullanıcı sayısının 44 bin 300 olduğunu bildiren Küp, “Bunun 39 bin 200’ü bireysel sistem, 5100’ü de merkezi sistem. Artış çok fazla olmuyor. Türkiye’de diğer illerde doğalgaz kullananlara baktığınızda yüzde 70’in altında kullanım yok. Ama bizim dağıtım bölgemizde daha yüzde 50 seviyelerine gelmedik. Isparta’da şuanda elektrik ve su abonesi olarak kayıtlı 115 bin konut var. Yani 70 bin konut hala doğalgaza geçmedi” dedi.

“SADECE ŞEHİR MERKEZİNDE 28 BİN KONUT KÖMÜRLE ISINIYOR”

Isparta’da her evin önüne doğalgaz hattı götürdüklerini ama maalesef kömür yakımının devam ettiğini belirten Küp, “Isparta şehir merkezinde net 28 bin konut var bunlar doğalgaz kullanmıyor. Bunlar İstiklal, Kepeci, Piri Mehmet, Davraz, Yayla, Karaağaç Mahallerindeki konutlar. Buralar şehrin merkezi. Bu mahallelerde kullanılmadığı sürece hava kirliliği devam edecektir” diye konuştu.

Bu haber 943 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...