SDÜ’nün Uluslararası Öğrencileri Bir Araya Geldi

20 Aralık 2014 12:07

Süleyman Demirel Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi TÜDAM, farklı ülkelerden Isparta'ya üniversite öğrenimi görmek amacıyla gelen öğrencileri buluşturdu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde, “Uluslararası Öğrenci Buluşması” başlığı altında düzenlenen etkinlikte, PANGEA Kulübü Başkanı İbrahim Abubakar, etkinliğin hazırlanmasında rol alan uluslararası uyruklu öğrenciler adına bir konuşma yaptı. SDÜ’de bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Abubakar, farklılıkları buluşturmayı amaçlayan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜDAM olarak öğrencilerin öncelikle dil problemlerine, akabinde diğer sıkıntılarına yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Merkez Müdürü Abdülkadir Bulgurcu da, bu kapsamda 2005 yılından bu yana faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Bugün itibariyle Üniversitemizde yaklaşık 2000, ülkemizde de yaklaşık 55 bin uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Bulgurcu, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Son yıllarda giderek bölgesel bir güç hâline gelen ülkemizin, önümüzdeki yıllarda bu rolünü sürdürebilmesi, siyasi ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak iyi yetişmiş işgücüne sahip olmasına; ülke dışında sağlam sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkiler kuracak yapıyı oluşturmasına bağlıdır. Türkiye’nin uluslararası öğrenci sayısını artırması, bu çerçevede oldukça önemlidir.”

Açılış konuşmasının ardından öğrenciler ülkelerine ve bölgelerine has kıyafetlerini giyerek mini bir defile yaptı. Kısa sinevizyon gösterileriyle devam eden etkinlik, öğrencilerin sunduğu tiyatro ve stand-up gösterileri, şarkı ve şiirlerle renk buldu.

 

Bu haber 957 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...