Yapılandırmaya en büyük ilgi emeklilerden geldi

20 Aralık 2014 12:16

SGK İl Müdürü Mustafa Durgut, Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarının alacaklarına yönelik getirilen yapılandırmaya en çok emekliliği gelmiş tarım bağkurlu’lardan geldiğini bildirdi.

SGK İl Müdürü Mustafa Durgut SGK’nın alacaklarına getirilen yapılandırma hakkına vatandaşlar tarafından yapılan başvuruların büyük bölümünün emekliliği gelen Tarım Bağ-Kur’lu vatandaşlardan geldiğini söyledi. Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun ile Maliye Bakanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarının alacaklarına yönelik getirilen yapılandırma işlemlerine başvurular bir ay uzatılmıştı. Fakat vatandaşın süre uzatılmasına rağmen yapılandırmaya başvuru oranında bir artış olmadı. İcraya düşen dosya sayısı 13 bin olan SGK İl Müdürlüğüne yapılandırma için başvuru yapılan toplam dosya sayısının 4400 civarında olduğu belirtildi.

SGK YUVAYA GERİ DÖNÜYOR

Öte yandan eski müdürlük binasının tadilatının bitmek üzere olduğunu ve eski yere geçmeye hazırlandıklarını duyuran Durgut, ‘’Eski SGK İl Müdürlüğü binamız yaklaşık bir yıl önce boşaltılarak tadilata alınmıştı. Şimdi tadilatta son aşamaya gelindi ve geçici kabulü yapıldı. Bu nedenle bazı birimlerimiz eski binaya geri dönüyor. Evrak, satış icra haciz ve Bağlar Mahallesinde hizmet veren Yurtdışı birimleri eski binaya geri döndü. Muhasebe, hukuk, takip ve Genel sağlık sigortası gibi birimler yine eski Bağ-Kur binasında hizmet vermeye devam edecek binanın tam kabulünün ardından hangi birimin nerede hizmet vereceğini netleştireceğiz” diye konuştu.

 

Bu haber 1287 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...