Gıda Maddelerinin Sağlığımız Üzerine Etkisi Tartışıldı

22 Aralık 2014 16:32

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “Gıda Katkı Maddeleri Sağlığımız İçin Tehdit midir?” konulu bir konferans düzenlendi.

İİBF Naci karaduman Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, SDÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı, Helal ve Sağlıklı Gıda Platformu dönem başkanı ve TÜBA üyesi Prof. Dr. Fatih Gültekin verdi.

Yoğun katılım olduğu konferansta, Prof .Dr. Gültekin, günümüzde değişen yaşam koşulları ile birlikte beslenme alışkanlıklarımızın değiştiğini ve şartların hazır gıda tüketimi kaçınılmaz hale getirdiğini belirterek hazır gıdaların, bir yandan yaşamımızı kolaylaştırdığını diğer yandan içerdikleri katkı maddeleri sebebiyle birçok hastalık riskini de beraberinde getirdiğini ifade etti.

Gıda katkı maddelerinden tümüyle arındırılmış bir beslenmenin mümkün olamadığından duydukları üzüntüyü dile getiren Prof. Dr. Gültekin, gıda katkı maddeleri konusunda uyarılarda bulunarak, daha az zarar görmenin nasıl mümkün olabileceğine ilişkin örnekler verdi. Gültekin, “Mesela nar ekşili sos yerine nar ekşisi, meyve aromalı yoğurt yerine sade yoğurt, gıda boyası kullanılmış siyah zeytin yerine katkısız zeytin gibi ürünler alınmalıdır. Şayet katkısız ürün bulunamaz ise en az katkı maddesi içerenler, onlardan da içinde en az sayıda riskli katkı maddesi içeren ürünler tercih edilmelidir.” dedi.

 

Bu haber 911 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...