Yağmur suyu alt yapı çalışmalarında sona gelindi

22 Aralık 2014 16:40

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehir genelinde gerçekleştirilen yağmur suyu altyapı çalışmalarında sona gelindi. Bugüne kadar200 kmuzunluğunda yağmur suyu hattı çeken ve bu hatta 8 bin 750 adet yağmur suyu ızgarası koyarak yağmur sularını yer altına alarak, 6 noktada oluşturduğu ana bypass hatlarıyla en yakın derelere deşarjını yapan Isparta Belediyesi, altyapıda Türkiye’ye örnek oldu.

Şehirde yapılan çalışmalar sonrasında yer altına alınan yağmur suları oluşturulan15 kmuzunluğundaki ana bypass hatlarıyla en yakın derelere deşarj edilirken, Belediye son olarak bu ana bypass hatlarına5 kmdaha ilave ediyor. Bu çalışmaların ilki Gülkent Devlet Hastanesi önünde başlatıldı. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce sürdürülen çalışmalarla Özkanlar ile Batıkent ana bypass hattının daha da rahatlatılması hedefleniyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yağmur suyu altyapı çalışmaları kapsamında bu güne kadar gelinen noktayı özetlerken, yağmur sularının yer altına alınarak derelere deşarjının gerçekleştirilmesi için bu güne kadar 15 km’lik ana bypass hatlarının yapıldığını dile getirdi. Her biri 2,5 ton ağırlığına sahip bypass borularının bu kışın da döşeneceğini ve 3 noktada daha derüve kanal bağlantısının oluşturulacağını aktaran Başkan Günaydın, “Bu çalışmalarımızla altyapıyı saat gibi çalışır hale getirmiş olduk” dedi.

Yağmur suyu altyapı çalışmalarında sona geldiklerini anlatan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Yaptığımız çalışmalarla şehre su basmasını engelledik. Bunu son yağışlar bir kez daha gösterdi. Komşu illerimiz büyük sıkıntılar yaşarken, biz bu sıkıntıları yaşamadık” görüşlerinde bulundu.

Yapılacak olan 5 km’lik yeni bypass hattı çalışmasının altyapının ana perçini olduğunu ifade eden Günaydın, “Isparta’mız altyapı tesisat bakımından 81 il arasında örnek hale gelmiştir. 81 il arasında altyapısı bitmiş tek vilayet Isparta’dır. Bu yapılmıştır. Bu çalışmalar uzun boylu bir düşüncenin, projelendirmenin ve uygulamanın eseridir. Altyapı bizim en büyük projelerimizden birisiydi. Bu projemizi kendi imkânlarımızla, kendi personelimizle ve kendi iş makinelerimizle en uygun rakamlarla tamamlıyoruz. Çalışmaların Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber 859 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...