MHP Merkez İlçe’de Bayrağı Yılmaz aldı

22 Aralık 2014 16:44

Mehmet Ali Kandemir’in adaylıktan çekildiği MHP Merkez İlçe Kongresi’nde seçimi Vedat Yılmaz kazandı. Birlik ve beraberliğin hâkim olduğu kongrede İl Başkanı İsa Yalçın, “Dün nerede olursa olsunlar bugün bizimle olmak isteyen tüm dava arkadaşlarımızı MHP’ye bekliyorum” çağrısında bulundu.

MHP Merkez İlçe 11. Olağan Genel Kurulu cumartesi günü Belediye Kültür Sineması’nda gerçekleştirildi. Kongreye İl Başkanı İsa Yalçın, MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 20. dönem MHP Milletvekili Mustafa Zorlu, Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır, Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü ve partililer katıldı.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Kongre başlamadan önce sürpriz bir gelişme yaşandı. Hafta içinde adaylığını açıklayan Mehmet Ali Kandemir, adaylıktan çekildi. Kandemir, MHP’nin birlik ve bütünlüğünün daha da güçlenmesi için adaylıktan çekildiğini bildirdi. Kandemir’in adaylıktan çekilmesiyle seçime Vedat Yılmaz, Mehmet Turhan ve Osman Duvar girdi.

DİVAN BAŞKANLIĞINI YALÇIN YAPTI

Mehteran takımının gösterisiyle başlayan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından divan oluşturuldu. Divan başkanlığını İl Başkanı İsa Yalçın yaptı. Daha sonra Merkez İlçe Başkanlığı’nın faaliyet ve mali raporları okunarak, oybirliği ile ibra edildi. Sonrasında ise siyasi konuşmalara geçildi.

MHP ARTIK İKTİDAR OLMALI

Siyasi konuşmalarda ilk sözü Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın aldı. Günaydın, MHP’nin artık iktidar olması gerektiğini vurgulayarak, 2015 genel seçimlerinde herkesin çok çalışması gerektiğini bildirdi. Günaydın, “Ülkenin artık zamanı kalmadı. Şakası da kalmadı. Ülkenin ne duruma geldiğini bu salonda hepimiz biliyoruz. Bunun önlenmesinin tek çaresi iktidara kavuşulması. Aksi takdirde ülkemiz çok daha zor dönemlerden geçecek. Bu ülkenin yok edilişi satılmışlığı bugün rüyamızda göremeyeceğimiz bir duruma geldi. Bugün PKK ile oturup pazarlık ediyoruz. Belirli bölgelerinde paylaşma pazarlığı yapılıyor. Ülke bu durumda” şeklinde konuştu.

ADAYLIK ÜZERİNDEN AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ

Mehmet Ali Kandemir’in adaylıktan çekilmesine de değinen Günaydın, adaylık üzerinden isim vermeden AK Parti’yi eleştirdi. Günaydın, “Adaylar 3’e düşmüş keşke düşmeseydi. 3-4 adayımızın olması demek MHP’nin sahiplenilmesi demektir. Keşke 10 tane aday olsaydı. Tek aday diye bir parti tutturdu gidiyor Isparta’da. Biz tek aday değil 3 aday diyoruz. Kaybeden arkadaşımızı da adaylığından dolayı ben kazanmış sayıyorum. Kimse kırgınlık yaşamasın” dedi.

KONGREDE MHP KAZANACAK

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz ise kongrede 3 listenin yarışacağını belirterek, “Bu kongrede belki bir kazanan var ama kaybeden yok. Kongrede MHP kazanacak. Bütün dava arkadaşlarımız birbirleriyle kucaklaşarak bu salondan ayrılacaklar” dedi.

BİR ÜLKÜCÜNÜN KÖTÜSÜ BİLE ÖBÜRÜNÜN İYİSİNDEN İYİDİR

Konuşmasında ağırlıklı olarak 17 Aralık soruşturma süreci üzerinden hükümeti eleştiren Korkmaz, TBMM de ‘vatan, millet, bayrak’ diyen tek parti olarak MHP’nin kaldığını söyledi. Korkmaz, “Bu parti Türk milletinin istikbaliyle özdeş hale gelmiştir. Üzerine kesilen o kurbanları dikkate aldığımız zaman Türk milleti MHP olduğu zaman devam edecektir. Bizim duruşumuz tek kişilik bir duruş değildir. Köklerini tarihten alan ve bugün itibariyle bu milli direnci temsil eden bir duruştur. Bu duruşu bozacak en ufak bir girişimde olmaması lazım ülkücü kardeşimizin. Aklında fikrinde vicdanında ruhunda Türk milleti olan bir ülkücünün kötüsü bile öbürünün iyisinden iyidir” diye konuştu.

BABA EVİNİ TAŞLAYARANLARA ÜLKÜCÜLÜĞÜ BIRAKMAYACAĞIZ

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da kongrelerin demokrasi şöleninde geçmesi gerektiğini bildirdi. Yalçın, şunları söyledi: “MHP’nin tüm değerlerine sahip çıkan, hizmet edenlerin ön plana çıktığı, ahde vefanın korunduğu bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Ama el evine sığınıp baba evini taşlayanlara da ülkücülüğü bırakmayacağız.

DÜN NEREDE OLURLARSA OLSUN BUGÜN MHP’YE BEKLİYORUZ

Dün yaşanan sıkıntılar varsa kendi içinde yaşanmış sıkıntılar olarak görüp, Milliyetçi Hareket’in iktidarında bu davaya gönül vermek isteyen herkese kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Dün nerede olursa olsunlar bugün bizimle olmak isteyen tüm dava arkadaşlarımızı MHP’ye bekliyorum.”

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN DÜNYAYA VERDİĞİ GÜÇLÜ SESTİR

Kongrede siyasi konuşmaların ardından adaylara söz verildi. Alfabetik sıraya göre yapılan konuşmada ilk olarak Mehmet Turhan’a söz verildi. Turhan, “Bugün afakî ve beyhude bir gün değildir. Bugün bir olmanın, diri olmanın günüdür. Dün bir olduğumuz gibi bundan sonra da bir olacağımızı vatan toprağının dört bir yanına ilan etmenin günüdür. Bugün Türk milliyetçilerinin Isparta’dan tüm dünyaya verdiği güçlü bir sestir” dedi.

SEFERBERLİK İLAN EDECEĞİZ

Osman Duvar ise; “Kardeş kavgası çıkararak bizleri bölmeye çalışanlara inat manevi değerlerimizi siyaset malzemesi yapanlara inat, bayrağımızı gönderden indirmek isteyenlere inat bu salonda tek yürek ve tek bileğiz. Bizim sevdamız Türkiye’dir, bizim sevdamız Türk milletidir. Merkez İlçe Başkanlığını kim kazanırsa kazansın seferberlik ilan edeceğiz” şeklinde konuştu.

AMACIMIZ ADAMIN ADAMI OLMAK DEĞİLDİR

Son olarak kürsüye gelen Vedat Yılmaz da Bizlerin bir tek amacı var o da sevdalısı olduğumuz 3 hilalli sancağı zirveye taşımak için çalışmaktır. Partimiz, ülkü ocaklarımız ve tüm teşkilatlarımızla ortak hareket ederek çalışacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Amacımız adamın adamı olmak değil, kutsal davamızın adamı olmaktır. Bu kongreden sonra 2015 seçimleri için partimizin iktidar olması yolunda gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalışacağız” dedi.

BAŞKANLIK YARIŞINI VEDAT YILMAZ KAZANDI

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Sandıktan çıkan sonuçlara göre 235 oy alan Vedat Yılmaz, MHP Isparta Merkez İlçe'nin yeni başkanı oldu. Mehmet Turhan ise 23 oy alırken, Osman Duvar da 77 oyda kaldı. Yılmaz’ın yönetimi şu isimlerden oluştu: Önder Topçu, Hasan Aydemir, Nurşen Oturak, Soner Tunç, Harun Akyol, Teoman Özbarlas, Mustafa Polat, Ceylan Eskici, Süleyman Akay, Osman Çavlı, Servet Türk, Ramazan Yumak, Sinan Aydın, Ayşegül Okan, Ahmet Özdemir, Rıdvan Özden,  Nazlı Bölükbaşı, Ahmet Aydoğdu. 

Bu haber 1197 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...