‘’Isparta’ya ne yapılacaksa biz yaparız’’

22 Aralık 2014 16:47

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti döneminde sadece kendi bakanlıklarının 1 milyar 100 milyon TL’lik yatırım yaptığını belirtti. Eroğlu, Isparta’nın ikinci üniversiteyi hak ettiğini ve bunu da kendilerinin yapacağını duyurdu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Merkez İlçe Kongresine katılmak üzere dün ilimize geldi. Kongre öncesi bir konuşma yapan Eroğlu, Isparta’nın Ak Parti döneminde geldiği noktayı gözler önüne serdi.

‘’GENEL BAŞKANLARI DAHİ BİR ÇİVİ ÇAKAMAZ!’’

Isparta’ya 5 yıldızlı şehir hastanesi yapıldığını ve temel atarken açılış tarih ve saatini verdiklerini bildiren Eroğlu, ‘’Farkımız bu. Üniversitesi olmayan il kalmadı. Buradan doğan Mehmet Akif Üniversitesi muhteşem bir kampus oldu. SDÜ 30 bin olan talebe sayısını 60 bine yükseltti. Buraya da ikinci bir üniversite yakışır diye düşünüyorum. Ama bunu yapacak da biziz. Ben 28 Şubat’ta Isparta’ya geldiğimde şunu söyledim; Bırakın belediye başkan adaylarını veya milletvekillerini genel başkanları dahi Isparta’ya bir çivi çakamaz. Isparta’ya ne yapılacaksa biz yaparız’ dedi.

‘’SADECE BAKANLIĞIMIZ 1 MİLYAR 100 MİLYON YATIRIM YAPTI’’

Öte yandan Isparta’ya geçen yıl sonuna kadar 4,5 katrilyonluk yatırım yaptıklarını belirten Bakan Eroğlu, ‘’Bu yıl sonunda bu 5,5 katrilyon olacak. Bizden önce Isparta’ya ne yapılıyordu? Isparta’nın şehir içindeki dereleri bile ıslah edilmemiş, Isparta’ya su getirilmemiş ve yolları yapılmamıştı. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak en fazla yatırımları yapan bakanlık olarak birinciliği almaktan dolayı mutluyum. Biz geçen yıl sonuna kadar 680 milyon TL yatırım yapmışız. 28 Şubat’ta Isparta’ya 60 müjde vermiştim. Bunların maliyeti 420 milyon TL. Bunu da toplarsak bu yıl sonu itibariyle Isparta’ya sadece bakanlığımızın yaptığı yatırım 1 milyar 100 milyon TL’ye yakındır. Gerçekten muhteşem’’ diye konuştu.

‘’ISPARTA’DA SULANMADIK TOPRAK BIRAKMAYACAĞIZ’’

Diğer taraftan Isparta’ya 61 gölet ve sulama projesi müjdesi veren Eroğlu, ‘’Geçen yıl geldiğimde plakam 32 idi. Plakanız kadar 32 gölet inşa edelim dediler. Şimdi müjde veriyorum 32 göletin 30 tanesini tamamladık. Şimdi bu sayıyı 61’e çıkartıyorum. 61 gölet ve sulama ile Isparta’da sulanmadık toprak bırakmayacağız. Bizden önceki partiler Isparta’ya ne yaptılar? Hiçbir partinin burada bir emeği yok. En büyük yatırımları yapan biziz. Üniversitede yeni fakülteler kuran biziz. Isparta deyince aklımıza hizmet geliyor. 14 barajdan 300 bin dekarlık alanı sulamışız. 74 tane dere ıslah etmişiz ve bu devam edecek’’ şeklinde konuştu.

‘’ISPARTA’YI ŞİFALI BİTKİLER MERKEZİ HALİNE DE GETİRECEĞİZ’’

Bu arada Isparta’ya 69 milyon adet fidan diktiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu, ‘’Biz sadece Isparta güller merkezi değil, burası aynı zamanda şifalı bitkiler açısında da bir merkez. Dolayısıyla biz Isparta’yı organik bal üretim merkezi yapmak istiyoruz. 5 tane bal ormanı kurduk. Bunu bir marka haline getirelim. Tamamen organik ortamda 4 tane ormanı bal üretimi için tahsis ettik. Ama sizden ricam marka oluşturalım. Artık markaya gül bal mı diyeceksiniz’’ dedi.

Bu haber 915 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...