Metreküp satış fiyatı 1.03 TL oldu

23 Aralık 2014 18:53

Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, ekim ayı itibariyle doğalgazın m3 fiyatına yüzde 10 zam geldiğini ve bunun da Kasım ayı faturalarına yansıdığını duyurdu. Küp, ancak Rusya ile yapılan anlaşma gereği Ocak ayından itibaren indirim yapılmasının gündemde olduğunu da duyurdu.

Doğalgazda Kasım ayı faturalarının neden yüksek geldiği belli oldu. Torosgaz Yöneticisi Oktay Küp, Isparta’da doğalgazın metreküp satış fiyatının 1,03 TL’ye yükseldiğini duyurdu. Ekim ayı sonu itibariyle yüzde 10 zam geldiğini bildiren Küp, ‘’O zam bu ayki faturalara yansıdı. Dolar ve petrol kurunun yükselmesinden kaynaklanan bir artıştı’’ dedi.

YÜZDE 15 İNDİRİM YOLDA

Öte yandan Rusya ile yapılan anlaşma gereği yüzde 10, ana sözleşmede ise yüzde 6 indirim söz konusu olduğunu ifade eden Küp, ‘’Bu durum en geç Ocak ayı itibariyle yüzde 15 indirim olarak geri dönebilir. Onun da aboneye yansıması daha uygun olur. Fiyat 1 TL’nin altına inebilir ama ilk olarak bu indirimin alış fiyatlarına yansıması lazım. Döviz kurunun spekülatif hareketlerinin doğalgazı etkilememesi esastır. Etkilemezse indirim olur. Ocak sonu itibariyle indirim beklentimiz var. Yüzde 10 artış enflasyonla başa baş bir artış. Kömür, ekmek ve suda da fiyatlar arttı’’ diye konuştu.

Bu haber 942 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...