‘’Siz ancak guguk kuşu kralı olabilirsiniz!’’

23 Aralık 2014 18:55

CHP İl Başkanı Şenol, AK Parti Milletvekili Özel’in ‘’Demirel’in Barajlar Krallığı Bakanımız Veysel Eroğlu’na geçti’’ açıklamasına sert çıktı. Şenol, ‘’İnsan geçmişe dil uzatırken geçmişteki insanların ne kadar namuslu olduğunu, çalmadığını bilmeli. Demirel dünya çapında Keban Barajı’nı inşa ederken bunlar ilçelerdeki küçük göletleri sayıyorlar. Ondan sonra ‘Barajlar Kralı olduk’ diyorlar’’ dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AK Parti Merkez İlçe Kongresinde açıklama yapan Milletvekili Recep Özel’e sert çıktı. Özel’in Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı kongrede ‘’Süleyman Demirel’in barajlar krallığı Bakan Veysel Eroğlu’na geçti’’ açıklamasına cevap veren Şenol, şunları söyledi; ‘’AKP’nin Merkez İlçe Kongresi’nde Milletvekili Recep Özel, kendine özgü, ipe sapa gelmez görüşler bildirmiş. Esasında cevap vermeyi düşünmüyordum. Ancak CHP’ye hakaret etme noktasına geldiği için cevap verme gereği duydum.

‘’İNSANDA BİRAZ UTANMA, SIKILMA OLUR!’’

‘Süleyman Demirel’in barajlar krallığı Bakan Veysel Eroğlu’na geçti’ şeklinde bir açıklaması olmuş. Kendisi Atabeyli yani Sayın Demirel’in hemşerisi olmasına rağmen böyle bir açıklamada bulunmuş. İnsanda biraz utanma, sıkılma olur. Cumhurbaşkanlığına kadar çıkmış, Isparta’mıza hizmet etmiş, Türkiye çapında da iyisi kötüsüyle, eleştireni, seveni, sevmeyeni var ama herkesin saygı duyduğu bir Demirel var. 1950-60’lı dönemlerde Demirel’in Türkiye’nin hiçbir ekonomik gelişmesinin olmadığı bir ortamda özellikle barajlar ve sulama olayında dünya çapında ses getirecek hizmetleri oldu. Biz CHP olarak o dönemde bile Demirel’in hizmetlerini kabul ettik.

‘’YAPTIKLARININ 20 KATI DA YOK ETTİKLERİ VAR!’’

Siz kendinizi dev aynasında görüyorsunuz, karşınızdakileri küçümsüyorsunuz. 90 yıldır Cumhuriyet döneminde yapılmış tüm yatırımları sanki Yunanistan’a yapılmış olarak görüyorsunuz. İnsan biraz utanır ve saygısı olur. Çıkmış Bakan Eroğlu’nun yaptığı hizmetleri anlatıyor. Onların o kadar çok yok ettikleri var ki, yaptıklarının 10-20 katı kadar da yok ettikleri var. Bunlar 40 yıldır iktidara gelemediler demiş. O insanlar okudularsa CHP sayesinde okudular. Türkiye’nin ilk sanayi kuruluşlarının hepsi CHP döneminde yapıldı. O kapattığınız Sümerbank ve demiryolu kimin zamanında yapıldı? Sattıkları devletin en büyük kuruluşları hep Cumhuriyet ile yaşıt ve o süreçte yapılmış kuruluşlar. O kuruluşların birçoğunda da CHP’nin ve dönemin Adalet Partisi’nin imzaları vardır. Onlar memlekete hizmet yapmışlardır. Ama siz çalıp, çırptınız. Var olanı sattınız, yok ettiniz. Cumhuriyet tarihinde kurulan tüm büyük kuruluşlar kapatıldı, satıldı, peşkeş çekildi ve avantaları da sizler tarafından alındı. Bugün 4 bakanın yolsuzluğu ortaya çıktıysa suçüstü yakalandıkları içindir. İnsan geçmişe dil uzatırken geçmişteki insanların ne kadar namuslu olduğunu, çalmadığını bilmeli. Başbakan Bülent Ecevit’in düşük marka araçlarla gezdiğini öldüğünde hiçbir mal varlığının olmadığını biliyor musunuz? Siz mal varlıklarınızı açıklasanız ya!

‘’GÜLEN HAREKETİ BİR TERÖRİSTSE AKP’DE BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR!’’

AKP iktidarının artık çözülme sürecine girdiğini, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına geçtikten sonra bu çözülmenin artık gerçekleşeceğini düşünüyorum. Çünkü AKP’nin kendi desteklediği insanları artık korumadığını düşünüyoruz. Birlikte yola çıktıkları Abdullah Gül ile düşman oldular. 12 yıldır bu ülkede beraber yürüdüklerini söyledikleri Fettullah Gülen’i terörist ilan ettiler. Gülen hareketi bir terörist ise AKP’de bir terör örgütüdür. AKP uygun zamanda teröre destek vermekten ve terör örgütüyle işbirliği yapmaktan yargılanacaktır.

‘’DEMİREL DÜNYA ÇAĞINDA BARAJ YAPIYOR

BUNLAR İLÇELERDEKİ KÜÇÜK GÖLETLERİ SAYIYOR!’’

Dünya çapında Keban Barajı var. Çok büyük bir yatırımdır. Siz çıkıyorsunuz ilçelerdeki küçük göletleri sayıyorlar. Barajlar kralı olduk diyorlar kusura bakmasınlar siz ancak guguk kuşu kralı olabilirsiniz.’’

 

Bu haber 1057 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...