İşsizler ‘’Çağrı merkezine başvuracağız’’ diye diğer iş ilanlarını askıya aldı

23 Aralık 2014 19:03

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, hemen hemen tüm iş arayanların Çağrı Merkezi başvurularını beklediğini söyledi. Şu anda 71 işyerinden 47 farklı meslekte 138 açık iş bulunduğunu açıklayan Ergin, ‘’İnsanlar şuanda çağrı merkezine kilitlendi. İş açıklarımız olmasına rağmen beklenti çağrı merkezi yönünde. Bu da işverenlerimize olumsuz yansıyor’’ dedi.

İlimize gelmesi beklenen Çağrı Merkezi yatırımı diğer iş alanlarını olumsuz etkiledi. Zaten iş beğenme problemi olan Isparta’da masa başı iş imkânı sağlayacak olan çağrı merkezi yatırımı iş arayanları ciddi anlamda cezp etmiş durumda. Hal böyle olunca işverenler eleman bulmakta sıkıntı yaşarken şimdi daha da büyük sıkıntıya düştü. Çünkü iş arayanlar açık iş imkânları olmasına rağmen başvuruda bulunmuyor. Sebebi ise çağrı merkezinin ilimize gelecek olması. İş arayanlar açık iş ilanlarını ellerinin tersiyle itip çağrı merkezinin alım yapmasını beklediği görülüyor.

‘’İŞ ARAYANLAR ÇAĞRI MERKEZİNİN BEKLEMEK ZORUNDA DEĞİL’’

Konuyla ilgili açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, ellerinde açık işin her zaman olduğunu belirtti. İnsanların çağrı merkezini beklemesi gerekmediğini ifade eden Ergin, şunları söyledi; ‘’71 işyerinden 47 farklı meslekte 138 açık işimiz var. Bunların arasında vasıfsız, mühendis, tekniker, teknik ressamına kadar meslekler var. İnsanlar şuanda çağrı merkezine kilitlendi. İş açıklarımız olmasına rağmen beklenti çağrı merkezi yönünde.

‘’İNSANLAR YAPABİLECEĞİ İŞİN PEŞİNDE DÜŞMELİ’’

Çağrı merkezi elemanlığı işi masa başı iş olarak görülüyor. İnşallah açıldıktan sonra beğenilir ve talep görür. Bizim beklentimiz o yönde. Ama burada önemli olan insanlar yapabileceği işin peşine düşmeli. Sevdiği işi yapabilmeli. Eğer işi sevmiyorsa başarılı olamıyor. Bu da aldığı eğitim, beceri, fiziksel yapıya bağlı olan şeyler. Herkes her işi yapamaz. Bilgi ve becerisi olan ve orada daha iyi olurum diyenler çağrı merkezini tercih etsin. Ama bunun yanında garsonluk, aşçılık, şoförlük yapabilecek bir kişi halen çağrı merkezini bekliyorsa hem yapacağı işten geri kalıyor demektir, hem de alacağı gelirden geri kalıyor demektir.

‘’EN AZ LİSE MEZUNLARI DEĞERLENDİRİLECEK’’

Bu arada insanın bir ihtiyacı olsa bir gün bile beklemeye tahammülü olmasa açık olan işleri kabul eder. Olsa da olur olmasa da olur diyorsa buna yapabilecek bir şey yok. Çağrı merkezi için en az lise mezunu olunması gerekiyor. Firma yetkilerinin talepleri bu şekilde olacağı söyleniyor.’’

Bu haber 1179 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...