“Teknoloji Fakültesi Öğrenci Temsilcileri Çalıştayı” Sona Erdi

24 Aralık 2014 16:09

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından “Teknoloji Fakültesi Öğrenci Temsilcileri Çalıştayı” düzenlendi. Dış İlişkiler Binası’nda gerçekleştirilen çalıştaya, SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr Osman İpek, akademisyenler ve 19 üniversiteden öğrenci temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan SDÜ Teknoloji Fakültesi öğrenci temsilcisi Ferdi Alakuş, teknoloji fakültelerinin Türkiye’nin mühendislik alanına yön vereceğine duydukları inancı dile getirerek teknoloji fakültelerinin Türkiye’nin 2023 hedefine uygun, vizyonu geniş mühendisler yetiştiren, sanayici ve işverenler tarafından ilgi gören, sanayinin ihtiyacı olan uygulama yönü fazla, el becerisi yüksek mühendisler yetiştiren fakülteler olduğunu vurguladı. 

Endüstriyel açıdan teknoloji fakültelerinde verilen eğitimin önemini belirten SDÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Osman İpek de teknoloji fakültelerinde uygulamalı eğitimin, geleceğin uygulamalı mühendislik eğitim modeli olduğunu söyledi.  Fakültelerdeki eğitimin iyileştirilmesi için yapılan bu çalıştayın öğrencilerin geleceği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken İpek “Biz bu fakültelerde sanayinin ihtiyacı olan sadece masa başı değil sahada işin başında olan mühendisler yetiştiriyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayda, “Eğitim müfredatının değerlendirilmesi”, “İş Yeri Eğitimi”, “Mevcut Durumun Değerlendirilmesi” konu başlıkları altında sorunlar ve öğrenci gözünden çözüm önerileri dile getirildi.

Bu çalıştayların sürdürülebilir olması açısından bütün temsilcilerin katılımıyla Teknoloji Fakültesi Mezunlar Derneği içerisinde bütün teknoloji fakülteleri temsilcilerini bir çatı altından birleştirerek bundan sonraki bu tür etkinliklerin devamlılığı sağlamak ve bütün teknoloji fakültelerini aktifleştirmek amacıyla bir komisyon kurulması karara bağlandı. Komisyonla ilgili secim yapıldı komisyonun başkanlığına Süleyman Demirel Teknoloji Fakültesi Temsilcisi Ferdi Alakuş; Genel Sekreterlik görevine de Gazi Üniversitesi temsilcisi Mahmut Akkoyun seçildi.

Bu haber 995 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...