“Sarıkamış Şehitlerimize bir Fatiha da siz okuyun”

24 Aralık 2014 16:13

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Memur – Sen İl Temsilcisi Osman Akçil; Şarıkamış şehitlerini andı. Akçil; “Bugünden tam 100 yıl önce yurdumuzu düşman istilasından kurtarmak için Sarıkamış dağlarında 90 bin askerimi şehit olmuşlardır. Ben, buradan tüm Isparta halkına ‘Sarıkamış Şehitlerimize bir Fatiha da siz okuyun’ çağrısında bulunuyorum.

Bazı günler vardır geçirdiği tarihi süreç nedeniyle, çok önem arz ettiğinden milletçe asla unutamayız. Bunlar 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 1453 İstanbul’un Fethi, 1914 Sarıkamış Harekatı, 1915 Çanakkale Destanı ve  Kurtuluş Savaşımızdır. Bu cennet yurdumuz, bu kahramanlık mücadelelerinde bedeli kanla ödenerek bizlere emanet bırakılmıştır.

22 Aralık 1914’de (100 yıl önce) Yurdumuzu düşman istilasından kurtarmak için Sarıkamış dağlarına, ülkemizi düşman istilasından kurtarmak için, daha sakal tüyleri bile bitmemiş binlerce gencimizle kahraman ordumuz bu güzel vatanımız için tüm imkansızlıklara rağmen ölüm yolculuğuna çıkmışlardır. Bu kutsal yolculukta 90 bin ecdadımız şahadet şerbetini içmişlerdir. O günler asla unutulmaması gerekir. Ülkemizin geçirmiş olduğu bu gibi tarihi süreçlerinin yıl dönümlerinde muhalefeti iktidarı tek vücut olmalı,  tarihi süreçlerimizi gündemdeki tartışmaların gölgesinde bırakmamalıdır. Kutlama etkinliklerinde yan yana gelerek, yüzlerinde aynı duyguların paylaşıldığı görülmelidir. Bunu yapabildiğimiz zaman bu vatanı kanlarıyla bizlere armağan eden şehitlerimizin duaları bizlerle olacak, şehitlerimizin kemikleri sızlatılmayacaktır. Kahraman Sarıkamış Şehitlerinin biz torunlarına yakışan onurlu davranış; her yıl Şühedasını anmak için Sarıkamış dağlarına koşan gençlerimizin ortak duygularını paylaşmak, vatan sevgisini hissetmek, içimizdeki hüzünlerimizi, yüzlerimizdeki tebessümleri  kararlı adımlarımıza katarak, kol kola, yürek yüreğe bu kutsal yolculukta milletçe beraberce yürüye bilmektir.

Sarıkamış Harekatı, Osmanlı topraklarımızı (Kars bölgesini) Rus işgalinden kurtarmak için Allahü Ekber dağlarında kahraman Mehmetçiklerimizin yazmış olduğu Şahadet destanıdır. Aslında onlar, öleceklerini bildikleri halde vatan için anadan, babadan, birde yardan helallik alıp, şahadete koşan yiğitlerdir. O yiğitler ki, eksi 45 dereceye varan soğuklara göğüs gerip, yeter ki vatan şer güçlerin istilasından kurtulup, Ay-Yıldızlı bayrağımız semalarda hep dalgalansın demişler, aç, susuz, giyimsiz, kuşamsız, araçsız yollara düşmüşlerdir. Sayıları yüz binlere varan bu yiğitler, tamamen karlarla kaplı, çok yüksek dağlık ve yolu olmayan arazilerde yaya ve atlı birliklerle tepeleri ölümüne kar-kış demeden tırmanmışlar, her türlü zorluklara rağmen Allahü Ekber dağlarına, Allahü Ekber nidalarıyla ulaşmışlardır. Artık açlık, susuzluk, öldürücü soğuk dayanılmaz olunca, birbirlerine sarılıp helalleşerek, şahadet şerbetini 90 bin vatan evladı beraberce içmişlerdir. Onlar Hak’kın, hakikatin itaat erleridir. Gözü bek, Kahraman Ordumuzun yiğitleridir. Onlar ölmemişlerdir, Yüce Allah(cc)’ın yüce fermanıyla; “Onlar Diridirler…” Onlar hep yanımızda olacak ve olmaya da devam edeceklerdir. Yeter ki, biz o kahraman şehitlerimize sahip çıkalım, onları unutmayalım. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Ruhları şad olsun. Milletimizi vatan müdafaası için hayatını feda eden tüm şehitlerimize Fatihalar okumaya davet ediyoruz”.

 

Bu haber 909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...