Robot yapımını öğrendiler

24 Aralık 2014 16:14

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafında desteklenen Süleyman Demirel Üniversitesi Robotik ve Eğitim Derneği ve Teknoloji Kulübü tarafından hayata geçirilen Kendi Robotunu Kendin Yap projesi kapsamında sevgi evlerinde kalan öğrencilerin yaptıkları robotlar IYAŞ Alışveriş Merkezinde görücüye çıktı.

Isparta Gençlik Merkezi’nde çalışmaları yapılan projenin ilk haftasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü bünyesindeki 6 çocuk evinde bulunan çocuğa, Robotik ve Eğitim Derneği üyesi eğitimciler tarafından temel elektronik ve robotik dersleri verildi ve çocuklar teorinin yanı sıra uygulamalı robot eğitimi alma fırsatı buldu.

Proje kapsamında verilen eğitimde, çocuklar kendi yaptıkları robotlarla yarışmaya katılmaları sağlandı. Çocuklara kendilerine ait tasarımlarla çizgi izleyen robot yapımı öğretildi. 4 gün sürecek eğitim sonunda IYAŞ Park AVM’de düzenlenecek olan yarışmada en iyi robotu yapan çocuklar ve katılan tüm çocuklara ödül verildi.

 

Bu haber 866 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...