“Sadece yol değil kaldırımları da yapıyoruz”

25 Aralık 2014 16:20

Eski Köy Garajı olarak da bilinen 1601 ve 1612 sokak’ta hem kaldırım hem de asfalt kaplama çalışmasında sona gelindi. İki ay süren çalışma neticesinde yolda hem alt yapı sorunu tamamlandı. Hem de kaldırımlar yürünecek hale getirildi. Ayrıca sokak kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplamasına kavuştu.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da sokak’ta yapılan çalışmaları yakında inceledi. Son rütüşları kontrol etti. Yapılan çalışmadan memnun kalan Günaydın yolda çalışan personele teşekkür etti.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Bugün Isparta’nızda çok önemli ve her tarafı karmaşık olan bir sokağımızın önündeyiz. Bildiğiniz gibi bu sokağımızın hiç alt yapısı yoktu. Bununla birlikte kaldırımdan yürümek bile mümkün değildi. Sokağımızdaki bu setler halinde olan kaldırımlarımızı kırdık ve tek kot haline getirdik. Bu vesile ile bu çalışmalarımız bu sokağımızda biraz gecikti. Bugün iyi bir mesafeye geldik ve yolumuz istediğimiz duruma geldi. Yolumuzdaki görüntü kirliliğini de yok etmiş olduk. Önümüzdeki günlerde de sokağımızda yeşillendirme çalışması başlatacağız. Gelişmiş ülkelere gittiğinizde kaldırımların yola olan yüksekliği 5-10 cmyüksekliğindedir. Gelişmekte olan ülkelerde ise bu yükseklik 3/-40 cm’ye kadar çıkmaktadır. İşte şehrimiz artık gelişmiş ülkelerle yarışır hale gelmiştir. Modern çağdaş bir şehir oluşturuyoruz. Bu çalışmalarda gayret gösteren belediye personelime de teşekkür etmek istiyorum yolumuz halkımıza çocuklarımıza hatta torunlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Caddede ki çalışmaları her gün takip eden esnaf da çalışmalardan otlukça memnun olduklarını dile getirerek yapılan yoldan memnun olduklarını dile getirdiler.

Bu haber 907 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...