“Isparta’da ön seçim olmazsa adaylıktan çekilirim”

25 Aralık 2014 16:29

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 2,5 yıldır sürdürdüğü görevinden dün istifa etti. Bu açıklamayı yaparken çok zorlandığını belirten Şenol, ağlayarak partililere şu şekilde seslendi ‘’Vatan, memleket, kamuya hizmet yapma aşkı en önemlisi de partimizi iktidara taşımak için verdiğimiz mücadele çok anlamlıdır’’

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 2015 yılı milletvekili seçimlerine aday olabilmek için dün görevinden istifa etti. İstifasını partide düzenlediği bassın toplantısıyla kamuoyuna duyuran Şenol, çoğu zaman gözleri doldu. 2,5 yıldır sürdüğü bu görevden ayrılmanın kendisine çok zor geldiğini fakat bunu yapmak zorunda olduğunu belirten Şenol, şunları söyledi; ‘’Basın toplantısını düzenlemek bana çok zor geldi. Çok duygulandırdı. 2,5 yıldır bu görevdeyim. Daha önce Sosyal Demokrat Halkçı Parti’de görev aldım. CHP’nin tüm faaliyetlerine katıldım ya da destekledim. İl Başkanlığımın sona ermesi konusunda boğazım düğümleniyor, bu açıklamayı yapmak bana çok zor geliyor. Ama yapmak zorundayım. Görevim boyunca bana destek olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte işimizi ve ailemizi de ihmal ettik. Kendi adıma eşime bana sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü onları bu süreçte çok üzdüm ve ihmal ettim. Fakat vatan, memleket, kamuya hizmet yapma aşkı en önemlisi de partimizi iktidara taşımak için verdiğimiz mücadele çok anlamlıdır.

‘’TERCİHE HERKESİN SAYGI DUYMASI GEREKİYOR’’

Isparta’da CHP’de ne kadar çok insan aktif seçim çalışmasına katılırsa başarımız o kadar üst seviyeye çıkacak. Isparta’da 1977 yılından sonra ilk defa üyelerin tamamıyla oy kullanılan ön seçim olması gündemde. Partinin ve Ispartalıların da genel fikri budur. CHP’de milletvekili adayı belirlenmesi ve tercihi üyelerle olmalı. Üyelerin oy kullanmasıyla tercihe herkesin saygı göstermesi gerekiyor. Genel merkezimizin de bu konuda karar alması gerekiyor. Biz genel başkanımıza bu görüşümüzü ilettik. Ocak ayında parti meclisinde bu karar alınacak. Ancak hangi illerde kontenjan hangi illerde ön seçim olacak belli değil. Isparta’da yüzde 100 önseçim olacak açıklaması yok. Ama genel başkanımızdan açıkça önseçim istedik. Genel başkanımız tüm Türkiye için bir endişesini anlattı. Önseçim konusunda 2 kuşku var dedi. Üye yapısının sağlıklı olduğu ve olmadığı illerin olduğunu bildirdi. Biz de Isparta’da üye yapısının sağlıklı olduğunu ilettik. Önseçim olursa üyelerin aidatlarını yatırma zorunluluğu olacak.

‘’ÖNSEÇİM OLMAZSA ADAYLIKTAN ÇEKİLİRİM’’

Aday adayı olacak arkadaşlardan tek ricam var. Üyelerin aidatları konusunda adayların aidatlarınızı yatıralım gibi bir girişimleri olmamalı. Üyeler kendi özgür iradeleriyle yatırmalı. Eğer yardım gerekiyorsa il ve ilçe yöneticileri bu konuda yardımcı olur. Önseçim olmazsa adaylıktan çekilirim. İstifama önseçim olması kaydıyla aday adayı olacağımı yazdım. Biz Isparta’da aldığımız bu kararın arkasında durmalıyız. Ankara’da kulislerde ismi dolaşan isimlerin merkez kontenjan adayları olabileceğini biliyorum. Genel Merkez Isparta için merkez ya da kontenjan ada belirlemesi kararı alırsa bu tür arkadaşlar aday olacaktır. Ama önseçim kararı alırsa çok aday adayı çıkacaktır. Bu adaylar sandığa girip üyelerin oylarıyla sıralanacaktır.

‘’HEM SEVİNÇLİ HEM DE ÜZÜNTÜLÜYÜM’’

Düşündüm, taşındım. Arkadaşlarıma, aileme, çevreme ve yakın dostlarıma sordum. Bu anlamda büyük destek gördüm. İl ve ilçe yönetim kurulu toplantısında bu kararımı ilk onlara açıkladım. Şimdi de kamuoyuna duyuruyorum. Isparta’da yapılacak önseçim için milletvekilliğine aday adayıyım. Hem sevinçli hem de üzüntülüyüm. Görevimden ayrıldığım için çok üzgünüm.’’

ŞENOL’LA BİRLİKTE2 KİŞİ DAHA İSTİFA ETTİ

Öte yandan Şenol’un istifasının yanı sıra Şarkîkaraağaç İlçe Başkanı İzzet Beydoğan ile İl yönetiminden İsa Dinçtürk’ün de aday adayı olmak için istifasını sunduğu öğrenildi. Şenol’un istifasının ardından il yönetimi kendi içinde toplantı yaparak yeni İl Başkanını belirleyecek.

Bu haber 1063 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...