“Etkili İletişimin Şifreleri” SDÜ’de Tartışıldı

26 Aralık 2014 18:28

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Medya Kulübü tarafından “Etkili İletişimin Şifreleri” konulu bir eğitim semineri düzenlendi. Ziraat Fakültesi Konferans Salon’unda gerçekleştirilen konferansa, Psikolog-Eğitim Koçu Şeyma Mutlu ve Yaşam Koçu-NLP Master Ayhan Cibelik konuşmacı olarak katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Sosyal Medya Kulüp Başkanı Agâh Başdeğirmen, Psikolog-Eğitim Koçu Şeyma Mutlu’yu ve Yaşam Koçu-NLP Master Ayhan Cibelik’i üniversitemizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek etkinliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Somut iletişim örneklerinin verildiği seminerde, Şeyma Mutlu, iletişimin tanımını yaparak etkili iletişimin önündeki engellerin korkularımız, kendimize olan güvensizliğimiz, alınganlıklarımız, duyarsızlığımız ve önyargılarımız olduğunu söyleyerek gerçek iletişimin farkındalıklar ile başlayacağını söyledi.

Beden dilinin iletişimde çok etkili olduğunu söyleyen Ayhan Cibelek, beden dili olmadan ifadenin  %30’nun ses-tınıya, %7’sinin de kelimeler e ait olduğunu; duygularımızı ses ve kelimelerle aktaramayacağımızı ifade etti.

 

Bu haber 932 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...