“Öğretmenlerimiz Geleceğin Mimarlarıdır”

26 Aralık 2014 18:30

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Bilimleri Kulübü tarafından öğrencilere, mesleğine gönül vermiş ve bu mesleğe hayatını adamış öğretmenleri daha iyi anlamalarına katkıda bulunmak amacıyla “Öğretmeni Anlama” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Hafız İbrahim Demiralay Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, öğretmenlerin hayatımızdaki önemi vurgulandı. Öğrencilerin seslendirdiği M. Nejat Sefercioğlu’nun “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” isimli şiiriyle başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı Mehmet Çakıllı, öğretmenleri anlayarak onların bakış açısından olayları değerlendirmenin önemine değindiği konuşmasında öğretmenlerin bir mum gibi çevresini aydınlattığını, en kuvvetli güçlerinin de bilgi olduğunu söyledi. Çakıllı, gönüllere dokunarak yapacakları işi sevdirmeyi temel vazifeleri olarak gören öğretmenlerin kutsal bir mesleği icra ettiklerini belirtti.

Kulüp Akademik Danışmanı Doç. Dr. Said Taş da günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Geleceğin mimarı öğretmenler, Mehmet Akif Ersoy’un şiirinde bahsettiği asımın neslini yetiştiren, Necip Fazıl Kısakürek’in şiirinde söylediği ana sütü gibi temiz Türkçeyi anlatan, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinde dediği gibi gençlere muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcuttur olduğunu hatırlatan görünmez kahramanlardır.” dedi.

Daha sonra Eğitim Bilimleri Kulübü 6. Dönem Başkanı ve aynı zamanda SDÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Tecirli’ye katkılarından dolayı plâket verildi.

Üniversitemiz Teknik Eğitim fakültesinden mezun olan, öğretmenlik görevine askerliği nedeniyle ara veren ve Afyonkarahisar’da yaşanan patlamada şehit düşen öğretmen Ahmet Tosun’un gıyabında tüm şehit öğretmenlerin yâd edildiği etkinlikte, “Öğretmenimi Seviyorum” projesi kapsamında yılın öğretmeni seçilen Mehmet Durna’ya plâketleri takdim edildi.

Öğretmenlik mesleğine yıllarını vermiş köy öğretmeni Durna yaptığı konuşmada, tek öğretmenli birleştirilmiş sınıflarda, hem öğretmenlik hem müdürlük yaptığını ve tüm öğrencilerle gönül bağı oluşturduklarını söyleyerek aldıkları plaketi güzel ülkemizin en ücra köşelerinde görev yapan öğretmenler adına aldığını söyledi.

Etkinlik Kulüp üyelerince hazırlanan şiir ve müzik dinletisi, zeybek ve “Parlayan Yıldızlardan İstenmeyen Davranışların Değiştirilmesi” isimli tiyatro gösterisi ile renk buldu. 

 

Bu haber 839 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...