İsmet İnönü ölümünün 41. yılında anıldı

26 Aralık 2014 18:43

CHP İl Yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü ölümünün 41'inci yıl dönümünde andı. Çiçeği burnunda İl Başkanı Metin Çelebi de ilk açıklamasını İsmet Paşa için yaptı.  

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi tarafından Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Önceki gün Vedat Şenol’un istifasının ardından il başkanlığı görevine getirilen Metin Çelebi, ilk açıklamasını yaptı. Çelebi, "Kurtuluş savaşımızın büyük komutanlarından, Batı cephesi komutanı I. ve II. İnönü savaşları ile bu milletin makûs talihini değiştirmiş, Lozan Antlaşmasında bütün büyük devletlerle mücadele etmiş ve onlara Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığını kabul ettirmiş,  Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başbakanı, 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi 2. Genel Başkanı, çok partili hayatın mimarı İsmet İnönü’yü şükran ve minnet ile anıyoruz.

TAM BAĞIMSIZ ÜRKİYE’NİN HER ZAMAN PEŞİNDE OLACAĞIZ

Kendi isteği ile Türkiye’yi çok partili hayata geçiren, demokratik yollarla iktidar el değiştirince "Şimdi kazandım" diyen İsmet İnönü, namusluların da namussuzlar kadar cesur olması gerektiğini gösteren canlı bir sembol olmuş, şahsiyeti ve yaşam biçimiyle de her zaman örnek bir kişi olarak Türk tarihindeki sarsılmaz yerini almıştır. Onun hatırasına güçlü bir şekilde sahip çıkarak namuslu ve cesur insanlar olarak ülkemizdeki çağdaş yaşamın, özgür ve tam bağımsız Türkiye hedefinin her zaman peşinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.’’ Çelebinin konuşmasının ardından tören sona erdi.

 

 

Bu haber 1022 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...