Yılmaz Şener İlkokulunda Proje Heyecanı

27 Aralık 2014 13:20

Yılmaz Şener İlkokulu, öğrencilerine proje hazırlama kültürünü aşılamak amacıyla SDÜ Teknoloji Kulübü’nü davet etti.

Yılmaz Şener İlkokulu’nda geleneksel hale getirilen ve bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Ufuk Ötesi Projesi’ kapsamında öğrenciler robot yapımı ve proje hazırlama konularında bilgilendirildi.

Yılmaz Şener İlkokulu Müdürü Ali Solmaz; “Okulumuzda geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl ikincisini düzenlediğimiz  ‘UFUK ÖTESİ PROJE YARIŞMASI’ kapsamında öğrencilerimizin zihinlerinde farklı düşünceler oluşturma adına Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü’nü davet ettik. Kulüp üyeleri, robotik ve semazen gösterileri yaptılar. Bu gösteriler öğrencilerimizi fazlasıyla heyecanlandırdı. SDÜ Teknoloji Kulübü Üyelerine projemize destek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Ufuk Ötesi Projesi ile amaçlarının öğrencilerin ileride karşılaşacakları proje hazırlama konusuna ısındırmak olduğunu söyleyen Okul Müdürü Solmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından hem ortaokul, hem de lise çağındaki öğrencilere yönelik proje yarışmaları düzenleniyor. Üniversitede ise proje hazırlamak artık öğrenciler için bir zorunluluk halini aldı. Biz bu nedenle öğrencilerimize şimdiden bu kültürü biraz olsun verelim istedik. Okul öğrencilerimizin de talebi ile ‘UFUK ÖTESİ PROJESİ’ başlığı ile bir proje yarışması açtık ve öğrencilerimizde sahip çıktı. Öğrencilerimizde bu potansiyelin olduğunu görmek bizim içinde büyük sevinçtir” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 1431 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...