Yeni bypass hat çalışmaları sürüyor

27 Aralık 2014 13:20

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce şehir genelinde gerçekleştirilen yağmur suyu altyapı çalışmaları kapsamında bugüne kadar200 kmuzunluğunda yağmur suyu hattı ve bu hatta 8 bin 750 adet yağmur suyu ızgarası dağıtımı gerçekleştirdi. Bu hatlarda toplanan yağmur suları yer altına alınarak15 kmuzunluğundaki ana bypass hatlarıyla 6 noktadaki derelere deşarj ediliyor.

Isparta Belediyesi şimdi de bu ana bypass hatlarına5 kmdaha ilave hat döşeyerek şehri daha da rahatlatıyor. Kış aylarında yapım çalışmalarının tamamlanacağı kaydedilirken, çalışmaların ilki 104 Cadde (Gülkent Devlet Hastanesi) ile 116 Cadde’den (Nazmiye Demirel İlkokulu, Askerlik Şubesi) başlatıldı. Burada yapılacak olan çalışmalar ile Özkanlar Kavşağı’ndan gelen yağmur suları ile 116 Cadde’deki yağmur sularının daha rahat deşarj edilmesi planlanıyor. Bu bölgede yapılacak olan çalışma toplam1000 metreuzunluğa sahip olacak.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nce devam ettirilen çalışmalar kapsamında ayrıca geçen yıllarda yapımı tamamlanan ve Asri Mezarlık önünde bulunan ana bypass hattına bağlanacak olan hat bulunuyor. Asri Mezarlık üzerinde bulunan ve Işıkkent Mahallesi bölgesindeki vadinin sularını toplayacak olan hat ise1500 metreuzunluğunda bulunuyor.

Yine2500 metreuzunluğuna sahip olacak bir diğer hatla da Işıkkent Mahallesi’nden gelecek olan yağmur suları Dere ve Hızırbey Mahalleleri üzerinden toplanarak Doğancı Mahallesi’ni takip edecek ve burada Gökçay Deresi’ne deşarj edilecek.

Yapılacak 5 bin metre uzunluğundaki bu hatlarla şehrin yağmur sularının daha da rahatlatılması hedefleniyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yağmur sularının yer altına alınarak derelere deşarjının gerçekleştirilmesi için bu güne kadar 15 km’lik ana bypass hatlarının yapıldığını dile getirdi. Her biri 2,5 ton ağırlığına sahip bypass borularının bu kışın da döşeneceğini ve 3 noktada daha derüve kanal bağlantısının oluşturulacağını aktaran Başkan Günaydın, çalışmalarda sona geldiklerini duyurdu.

Yapılan yağmur suyu altyapı çalışmaları sayesinde şehre su basmasının engellendiğini aktaran Günaydın, yapılacak olan 5 km’lik yeni bypass hattı çalışmasının altyapının ana perçini olduğunu ifade etti. Bu çalışmaların uzun boylu bir düşüncenin, projelendirmenin ve uygulamanın eseri olduğunu aktaran Başkan Günaydın, bu çalışmaların tamamının belediyenin kendi imkânlarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, “Çalışmaların Isparta halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber 901 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...