Bütçe 188 milyon Avro

27 Aralık 2014 13:21

TKDK 13. Başvuru Çağrı İlanı’na çıktı. Bütçe 188 Milyon Avro. Başvurular 12 Ocak­ 10 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak. Bu çağrı ilanı özellikle Isparta’yı yakından ilgilendiriyor. Çünkü AB ve Gıda Bakanlığı’nın yüzde 50­60 oranında hibe kaynak aktardığı tarım projelerine; Temiz, Alternatif ve Yenilenebilir Enerji Kaynakları Projesi de eklendi.

Isparta’yı da içeren IPARD II Taslak Programı Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na sunuldu. Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) 2016 yılı sonuna değin uygulanacak.

DESTEK KAPSAMINA ISPARTA’DA DAHİL EDİLDİ

Tebliğ, Resmî Gazete’nin 20 Aralık Cumartesi günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Seracılık açısından önemli bir iş gücüne, üretime ve ihracata erişen Isparta için çok önemli bir fırsat doğdu. Program çerçevesinde Isparta’nın da içinde bulunduğu bazı illerde; Et, süt, meyve, sebze, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünlerinin üretilmesi ve mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi alanlarındaki yatırımlara hibe desteği sağlanacak.

YÜZDE 50-65 ARASINDA HİBE VERİLECEK

Yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 65 arası hibe desteğinin verileceği çağrı dönemi için 12 Ocak 2015'te başlayacak başvurular, 10 Şubat 2015'e kadar yatırımın uygulanacağı ilde bulunan il koordinatörlüklerinde kabul edilecek.

POZİTİF AYRIMCILIK

Bu arada TKDK, yatırım desteklerinde özellikle dezavantajlı grupları önceliyor. Kadınlara ve belirli sektörlerde 40 yaş altındaki girişimcilere, rakımı yüksek yerde yaşayanlara pozitif ayrımcılık yapılacak.

 

Bu haber 860 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...