‘’Devlet ticaret mi yaparmış?’’

27 Aralık 2014 13:23

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AK Parti Milletvekili Özel’in Başkan Günaydın’ı ‘’Eğitime para ile ilgi gösteriyor’’ şeklinde göndermede bulunması üzerine açıklamada bulundu. Yalçın, ‘’Madem bu işler bu kadar basit oluyor da Özel İdare’ye ait olan arsayla ilgili yıllardır neden bu olayın üstüne düşünüyorlar? Devlet ticaret mi yaparmış? Kendilerine geldi mi zorluk çıkarmada üstlerine yok’’ dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, hem AK Parti milletvekili Recep Özel’e göndermede bulundu hem de İl Özel İdare alanıyla ilgili İl Genel Meclisi’nin kararını eleştirdi. Bilindiği üzere Özel, Milli Eğitimin okul yapımı için Belediye Meclisinden arsa tahsisi istemiş ve ‘’Ya bedeli karşılığı ya da altına otopark yapılırsa’’ şartıyla kabul edeceğini bildirmişti. Özel de Belediye yönetimini hedef alarak ‘’Eğitime verdikleri önemi böyle gösteriyorlar’’ yorumunda bulunmuştu.

‘’ONLARIN HADDİNE DEĞİL’’

Bu açıklamalardan sonra MHP İl Başkanı İsa Yalçın, ‘’MHP’nin eğitime bakış açısı maalesef onların haddine değil demek bile istemiyorum. Onların ne kadar eğitimli olduklarını görüyoruz. Bu bir kurumlar arasındaki olay. Tamamen iki kurumun da menfaatlerini koruma anlamındadır’’ dedi. Eski İl Özel İdare alanı örneğini veren Yalçın, ‘’Madem bu işler bu kadar basit oluyor da Özel İdare’ye ait olan arsayla ilgili yıllardır neden bu olayın üstüne düşünüyorlar. Devlet ticaret mi yaparmış, oraya otel yapacaklarmış. Gitsinler başka yere yapsınlar. Kendilerine geldiği zaman zorluk çıkarmakta üstlerine yok. Belediye mantıklı şekilde yapılması gereken yerlere benim bildiği kadar okul vs için her şeyi veriyor. Ama bunun bir şehrin gelişimini etkilemeyecek bir planlamayla yapılması lazım. Recep Özel nereden biliyor ki, belediye başkanının yarın orayı kentsel dönüşümle farklı bir yapıya ulaştırıp, ulaştırmayacağını? Konuları bilmeden konuşuyorlar. Detaylı bilgiyi araştırmalarına gerek yok. Çünkü arkalarında iktidar gücü var. İstedikleri gibi konuşuyor. İktidar partisinde isteyen istediği gibi konuşma hakkı var gibi bir durum söz konusu. Bunların zamanı gelince sorulduğunu herkes görecek’’ şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber 927 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...